Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Famílies nombroses

El Consell lamenta la proposta de l’executiu central de suprimir el concepte de ‘família nombrosa’ i trasllada el seu suport a les famílies que reclamen mantindre este reconeixement

11/03/2024
El Consell lamenta la proposta de l’executiu central de suprimir el concepte de ‘família nombrosa’ i trasllada el seu suport a les famílies que ...
  • El secretari autonòmic de Família i Servicis Socials s’ha reunit amb representants de Fanucova
  • Ha advertit que la Llei de famílies del Govern central no s’ha debatut amb les comunitats autònomes

El secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Ignacio Grande, ha lamentat la proposta del Govern central de suprimir el concepte de ‘família nombrosa’ i ha traslladat el suport del Consell a les famílies de la Comunitat Valenciana que reclamen mantindre este reconeixement.

Així ho ha explicat Ignacio Grande després de la reunió que ha mantingut, junt amb la directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic, Elena Albalat, amb representants de la Federació de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana (Fanucova), per a abordar esta i altres qüestions que preocupen la Federació.

Cal assenyalar que el Govern central va aprovar el mes de febrer passat el projecte de la Llei de famílies, una iniciativa que preveu eliminar el nom i el concepte de ‘família nombrosa’ i proposa, en el seu lloc, denominar-la com a ‘família amb més necessitats de suport a la criança’.

El secretari autonòmic ha assenyalat que, a juí seu, esta modificació oblida l’especificitat i el reconeixement de com és d’important el “paper social que exercixen les famílies nombroses i la seua contribució a la nostra societat”.

Encara que l’executiu central ha mostrat la seua disposició a introduir canvis en el projecte de llei per a mantindre el concepte de família nombrosa, de moment “no ha demostrat la voluntat de fer-ho”.

Enfront d’això, el secretari autonòmic ha assegurat que una de les prioritats del Consell és abordar el suport a les famílies des de la “transversalitat”, amb actuacions que cobrisquen “tots els àmbits i s’adapten a les necessitats reals de les famílies”, especialment de les més de 80.000 famílies nombroses que hi ha en estos moments a la Comunitat Valenciana.

En definitiva, ha assenyalat, des del Consell “lamentem que el Consell de Ministres aprove un avantprojecte de llei sense debatre amb les comunitats autònomes”.

Galeria d'imatges