Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Camps voluntariat

L’IVAJ llança la campanya ‘Viu la solidaritat’ de camps de voluntariat juvenil 2024

12/03/2024
  • El DOGV publica la convocatòria en les tres modalitats de camps de primavera, estiu i hivern
  • En 2023 l’IVAJ va tancar la campanya de camps de voluntariat amb una ocupació de les places convocades del 82,17 %

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obert la convocatòria del programa de camps de voluntariat juvenil, dins de la campanya ‘Viu la solidaritat 2024’, dirigit a jóvens residents a la Comunitat Valenciana amb edats compreses entre els 15 i els 30 anys que vulguen fer un voluntariat en projectes d’interés social, tant ací com en altres comunitats autònomes i en països estrangers.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat este dimarts les bases de les tres modalitats dels camps de primavera, estiu i hivern.

Esta convocatòria va dirigida a jóvens que es comprometen de manera voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació. Tal com indica la convocatòria, la realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural.

Per a la campanya 2024 s’establixen tres convocatòries. En primer lloc, se celebraran els camps de primavera del 29 de març al 7 d’abril. El termini d’inscripció per a estos camps s’obrirà este dimecres, 13 de març, i es prolongarà fins al dia 21 de març.

Quant als camps d’estiu, que es duran a terme preferentment en els mesos de juliol i agost, els organitzats per la Comunitat Valenciana tindran una duració d’entre 10 i 15 dies i es podrà sol·licitar plaça entre el 10 d’abril i 27 de maig. Per als camps organitzats en altres comunitats autònomes i pel Servici Voluntari Internacional (SVI) la inscripció s’obrirà el dimecres i es prolongarà fins al 16 de juliol de 2024.

Finalment, els camps d’hivern es realitzaran entre el 26 de desembre de 2024 i el 4 de gener de 2025, i el termini d’inscripció serà entre el 12 i el 19 de novembre de 2024.

Respecte als servicis, s’inclou l’allotjament en instal·lacions adequades per a l’activitat; règim de pensió completa; formació necessària per al desenvolupament correcte del projecte tècnic; programes d’oci educatiu, amb activitats d’animació i de tipus cultural i assegurança d’accidents i de responsabilitat civil.

La relació de places i projectes dels camps està publicada en la web de l’IVAJ, on es pot trobar tota la informació relativa a la seua organització.

Balanç 2023

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) va tancar l’anterior campanya de camps de voluntariat amb una ocupació de les places convocades del 82,17 %. En concret, es van obrir 375 places i se’n van ocupar un total de 311.

Respecte al perfil de les voluntàries i voluntaris que han participat en els camps, el 52,5 % de les places van ser ocupades per jóvens d’entre 18 i 24 anys; el 41,8 % per jóvens de 15 a 17 anys i la resta han sigut jóvens de 25 a 30 anys. La distribució per sexes se salda amb una gran majoria de participació de dones, de fet, van ser el 79 % del total.