Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Labora en ruta

Xàtiva acull el segon fòrum Labora en ruta en el qual s’oferixen 80 ofertes d’ocupació

13/03/2024
Xàtiva acull el segon fòrum Labora en ruta en el qual s’oferixen 80 ofertes d’ocupació
  • En este esdeveniment, que s’ha celebrat al Centre Cultural de Xàtiva, 17 empreses de la comarca han oferit 77 llocs de treball
  • Quasi 200 ofertes s’han oferit a les persones que han participat en els fòrums d’Algemesí i Xàtiva

 

Un total de 17 empreses de la comarca de la Costera han oferit 77 llocs de treball a les persones que han participat en el fòrum d’ocupació Labora en ruta, que ha tingut lloc al Centre Cultural de Xàtiva (CCX).

Entre les empreses que han pres part en este esdeveniment a la recerca de personal per a les seues plantilles es troben 360 Clinics, ATG Desarrollos, Exceltic, Mafelec, Residencias Solimar i Tunergía, entre altres, que han mantingut més de 500 entrevistes de treball amb les 371 persones que s’hi han inscrit, i que s’han postulat per a presentar la seua candidatura.

Els fòrums d’ocupació Labora en ruta oferixen, a més d’ofertes d’ocupació, activitats d’orientació per a la millora de l’ocupabilitat com ara conferències, taules redones i tallers destinats a millorar el procés de cerca d’ocupació, com ‘Què pot fer Labora per tu’, ‘Escriu la història del teu futur professional’, ‘Com aconseguir superar una entrevista’, ‘Recursos per a una cerca de treball efectiva’, ‘Crea un currículum efectiu d’alt impacte’, ‘Revisió de currículums’, ‘Gestió d’emocions durant la cerca de treball’ i ‘Convenç perquè et contracten: prepara el teu elevator pitch’.

Els fòrums disposen també d’una zona d’estands informatius, en la qual diverses entitats donen orientació laboral i formativa, i proporcionen informació sobre les seues activitats. Labora, UGT, CCOO i CEV, així com els pactes territorials d’ocupació de la comarca en la qual se celebre, es troben presents en estes trobades.

La directora general de Planificació i Servicis, Marisa Mezquita, ha explicat que estos fòrums tenen com a objectiu “aconseguir que les empreses i les persones demandants d’ocupació de la Comunitat Valenciana connecten”, perquè des de Labora “volem humanitzar el procés de cerca d’ocupació, i per a això volem fer entrevistes de treball en persona, cara a cara, ho considerem essencial per a aconseguir la inserció laboral”.

Així mateix, la directora general ha destacat que “en estos fòrums hi haurà una labor important d’orientació a les persones en cerca activa d’ocupació”, per a això “el Servici Valencià d’Ocupació i Formació desplaça personal orientador que atendrà els dubtes de les persones a través d’atenció personalitzada, així com amb tallers, xarrades i taules redones”.

Quasi 200 ofertes d’ocupació en els dos primers fòrums

Les dades aconseguides en els dos primers fòrums d’ocupació Labora en ruta, el primer dels quals es va celebrar a Algemesí el passat 29 de febrer, llancen un balanç de quasi 200 llocs de treball oferits a les més de mil persones que van presentar la seua candidatura a estos.

També cal destacar que ja són més de 50 les empreses que participen en estes trobades, en les quals, a més d’orientar les persones en cerca d’ocupació o de millora de la seua situació laboral, se’ls oferix l’oportunitat d’entrar en contacte directe amb empreses de la zona. A més, les persones que no puguen assistir presencialment podran optar a mantindre entrevistes de treball mitjançant videoconferència, entregar el seu currículum a través d’una bústia digital de recepció de candidatures i també visualitzar totes les xarrades i activitats mitjançant streaming.

El calendari dels fòrums d’ocupació, així com la seua inscripció totalment gratuïta, es pot fer en la pàgina web www.laboraenruta.es. Els deu primers tindran lloc fins a juny. El pròxim serà a Catarroja l’11 d’abril, i el seguirà Xixona (17 d’abril), Ontinyent (24 d’abril), Villahermosa del Río (8 de maig), Elx (15 de maig), la Mata de Morella (29 de maig), la Vall d’Alba (5 de juny), i Chiva (12 de juny).

Els fòrums continuaran celebrant-se durant el segon semestre de 2024 i la primera mitat de 2025, i donaran visibilitat a multitud d’ofertes de treball d’empreses de cada zona on se celebren. Les persones assistents podran presentar la seua candidatura en les ofertes que els interessen i participar en una marató d’entrevistes laborals.

A més, els fòrums d’ocupació comptaran amb conferències i tallers enfocats a millorar les habilitats professionals dels participants, en els quals s’orientarà sobre la preparació del currículum, l’entrevista, l’autoconeixement i, en general, sobre la cerca d’ocupació.

També s’organitzaran taules redones amb professionals de recursos humans, entitats del tercer sector i centres de formació per a compartir perspectives i experiències sobre els processos de selecció de personal o futures oportunitats del mercat de treball.

El nom de la iniciativa, Labora en ruta, fa referència a l’itinerari que el candidat emprén en la seua cerca d’ocupació i, al mateix temps, a la voluntat de Labora d’acostar els seus servicis a les diferents localitats valencianes. Els interessats podran trobar tota la informació en la pàgina web: www.laboraenruta.es.

 

Galeria d'imatges