Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport internacionalització

Ivace+i Internacional i l’Associació Espanyola de Components i Maquinària per al Calçat organitzen una missió d’empreses importadores internacionals a Futurmoda

13/03/2024
Ivace+i Internacional i l’Associació Espanyola de Components i Maquinària per al Calçat organitzen una missió d’empreses importadores ...
  • En esta edició participen empreses importadores europees i asiàtiques
  • La Comunitat Valenciana és la regió espanyola més exportadora de calçat i de la seua indústria auxiliar

Una missió integrada per huit empreses importadores procedents de cinc països visita la 51a edició del Saló Internacional de la Pell, Components i Maquinària per al Calçat i la Marroquineria, que obri este dimecres les seues portes en IFA-Fira Alacant.   

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que esta acció forma part del Pla de promoció exterior d’Ivace+i Internacional en el qual “donem un especial protagonisme a les missions de convidats perquè coneguen de primera mà els certàmens firals internacionals que se celebren a la Comunitat Valenciana”.

“Volem avançar en la promoció dels nostres sectors i empreses i per això col·laborem amb les associacions empresarials, com en este cas l’Associació Espanyola de Components i Maquinària per al Calçat (AEC), i responem als seus interessos amb esta mena d’accions de promoció exterior”, ha indicat.

En esta classe d’accions, la Xarxa Exterior de l’Ivace té un rellevant protagonisme ja que és l’encarregada de contactar amb les potencials empreses importadores.

En este sentit, Ester Olivas ha detallat que en l’actual edició “hem involucrat per primera vegada les oficines de l’Ivace a Polònia i Vietnam per a avançar en la diversificació de mercats i oferir nous contactes a les nostres empreses”.

Després de les gestions dutes a terme des de la Xarxa Exterior de l’Ivace, participen en esta edició huit empreses importadores procedents de França, Vietnam, Polònia, Alemanya i el Regne Unit.

L’actual edició d’esta fira bianual ocupa una àrea d’exposició de més de 12.000 metres quadrats on es pot veure una àmplia exposició d’articles per al calçat i la marroquineria, l’hàbitat, el tèxtil, la confecció, la maquinària i la moda, perquè els més de 7.000 visitants puguen veure les últimes tendències en el sector.

Exportacions

La Comunitat Valenciana és la primera regió espanyola més exportadora tant de calçat com de components, amb el 37 % i el 52 %, respectivament, de les exportacions espanyoles d’estos productes.

Les exportacions de calçat de la Comunitat han ascendit en 2023 a 1.296 milions d’euros, la qual cosa representa el 3,3 % del total exportat i a una disminució del 7 % respecte al valor de l’any 2022. Un 8 % d’eixes exportacions del sector correspon a components i parts del calçat, amb un valor de 103 milions d’euros.

Per al sector de components de calçat, Alemanya és la principal destinació de les seues exportacions, amb un 38 % de les exportacions, seguida del Marroc, Portugal, Itàlia i França. Estes cinc destinacions concentren el 76 % de les exportacions del sector.

Quant a la maquinària per al calçat, la Comunitat és la regió més exportadora d’estos productes amb 7,4 milions d’euros en 2023. Des de la Comunitat s’exporta el 95 % de les exportacions espanyoles de maquinària per a calçat amb una dinàmica evolució en augmentar en un 33 % el valor exportat en 2022.

 

Galeria d'imatges