Agricultura, Ramaderia i Pesca
Agroseguro

Aguirre destaca que “podem afirmar amb orgull que som la regió que més aporta econòmicament a les assegurances agràries”

13/03/2024
Aguirre destaca que “podem afirmar amb orgull que som la regió que més aporta econòmicament a les assegurances agràries”
  • La Conselleria d’Agricultura destinarà 32 milions d’euros per a ajudar els agricultors i ramaders a assegurar les seues collites i el seu bestiar durant 2024
  • El conseller clausura la Jornada Institucional de l’Assegurança de Cítrics que organitza Agroseguro

 

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha recordat que la Comunitat Valenciana és la que major aportació econòmica fa a la cobertura de les assegurances agràries, que en 2024 ascendix a 32 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 14 % respecte a l’exercici anterior.

Durant la clausura de la Jornada Institucional de l’Assegurança de Cítrics, organitzada per Agroseguro, Aguirre ha destacat que “ens sentim orgullosos de ser la regió que més dota pressupostàriament les assegurances”, en aportar més del doble que la següent comunitat que més destina a assegurances. No obstant això, ha subratllat que “exigim al Govern central una revisió estructural seriosa i profunda que oferisca al camp les garanties i cobertures necessàries”.

A més, el conseller ha assenyalat que el cost per al citricultor serà tan sols del 38 % de la prima.

Referent a això, el titular d’Agricultura ha recordat que la Conselleria d’Agricultura destinarà 32 milions d’euros per a ajudar els titulars d’explotacions agràries i ramaderes a la contractació d’una assegurança que cobrisca els danys que puguen afectar les seues produccions durant 2024.

A més, el conseller ha lamentat que, a pesar de l’esforç que fa el Govern de la Generalitat, en l’àmbit nacional des del Ministeri no s’ha augmente la partida pressupostària i estiguem en els valors semblants dels de l’any 2010.

Durant la seua intervenció, el conseller ha relatat les novetats introduïdes en l’assegurança agrària per a 2024 com l’increment de l’ajuda al 70 % en el cas de cultius de secà i 82,5 % en el cas de la ramaderia, i d’esta manera s’arriba als màxims permesos per la Unió Europea.

Així mateix, s’han millorat les cobertures per a determinats cultius i explotacions ramaderes, com la inclusió en les cobertures de danys provocats per fauna salvatge.

Aguirre ha fet present “l’actual vulnerabilitat del sector primari valencià, per causes climàtiques o polítiques (guerra d’Ucraïna, desastrosa interacció de tractats de lliure comerç, pacte verd europeu), que afecten les nostres produccions, i que es donen amb una freqüència cada vegada major”.

Igualment, ha mostrat la seua aposta decidida i continuada per millorar les condicions de les assegurances de les produccions dels nostres citricultors i pel treball conjunt amb tots els agents del sector.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats