Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
En la Fira Internacional de DTI

Turisme exporta al Brasil l’estratègia que li ha permés tindre la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents més nombrosa d’Espanya

17/03/2024
Turisme exporta al Brasil l’estratègia que li ha permés tindre la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents més nombrosa d’Espanya
  • La consellera de Turisme destaca que “el nostre model serà un dels focus d’atenció internacionals que es donaran a conéixer en este esdeveniment internacional”
  • Montes destaca que la Xarxa DTI-CV està formada actualment per 106 destinacions, empreses i organismes, i és la més nombrosa de totes les comunitats autònomes espanyoles

Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Invat·tur, serà un dels protagonistes de la Fira Internacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents (FIDI) que se celebra des d’este diumenge i fins al 19 de març a la ciutat brasilera de Curitiba.

En concret, tal com ha assenyalat la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, “compartirem el nostre model de destinació turística intel·ligent de la Comunitat Valenciana, on a més comptem amb la xarxa més nombrosa de totes les comunitats autònomes espanyoles”. De fet, la Xarxa DTI-CV està formada actualment per 106 destinacions, empreses tecnològiques i de consultoria, organismes públics i privats, i per les principals universitats valencianes.

Per este motiu, el model de DTI-CV serà presentat en un dels principals panells d’este esdeveniment internacional, que concentra gestors públics, privats i empreses líders del sector tecnològic i turístic, per a debatre i compartir experiències i coneixements entorn del model de gestió turística intel·ligent.

Montes ha subratllat que “és un orgull que puguem exportar el nostre coneixement i el camí que estem seguint a la Comunitat Valenciana per a liderar este canvi de model de les destinacions, per la qual cosa presentarem les principals accions i els resultats obtinguts en el marc de la nostra xarxa”, al mateix temps que ha apuntat que “també estarem moderant una taula d’experiències en la qual participaran destinacions valencianes que han sigut pioneres en matèria de gestió intel·ligent, com ara Benidorm, o en temes de màrqueting intel·ligent, com la ciutat de València”.

En el marc de la FIDI 2024 també tindrà lloc un curs de formació en destinacions turístiques intel·ligents, en el qual participarà l’Invat·tur compartint la metodologia de treball pròpia amb què impulsa la transformació del territori turístic valencià. Este curs està certificat per l’Associació d’Universitats Grup Montevideo (AUGM), la Xarxa Iberoamericana de Destinacions Turístiques Intel·ligents i l’ICF, i està orientat a la formació de 50 funcionaris públics de tota Amèrica llatina en l’enfocament de la planificació i gestió intel·ligent de destinacions turístiques.

Finalment, l’Invat·tur també participa com a jurat en la primera edició dels Premis Iberoamericans de Destinacions Turístiques Intel·ligents, iniciativa creada per la Xarxa Iberoamericana de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) amb el propòsit de motivar, promoure i reconéixer destinacions turístiques, empreses, ‘startups’ i institucions vinculades a l’activitat turística que exhibisquen projectes que aporten a la transformació i el desenvolupament de DTI. Esta proposta, inèdita per a la regió, busca visibilitzar els assoliments entorn de la construcció d’un camí dirigit a aconseguir una gestió turística més competitiva, sistemàtica, sostenible i inclusiva.

Sobre la FIDI 2024

La Fira Internacional de Destinacions Intel·ligents (FIDI) va tindre la primera edició en modalitat virtual el novembre de 2020 i va convocar més de 30.000 persones de 56 països diferents.

En esta ocasió, l’esdeveniment tindrà lloc a Curitiba, ciutat guardonada com a Smart City del 2023 en el Smart City Expo World Congress 2023 de Barcelona, i estarà organitzat per l’Institut Ciutats del Futur i la Fundació Ciutat de la Plata. Compta amb el suport de l’Institut Municipal de Turisme de Curitiba i la Prefectura de Curitiba,  la ciutat amfitriona; el Ministeri de Turisme del Brasil; la Secretaria d’Estat de Turisme de Paraná, i el Banc de Desenvolupament d’Amèrica llatina (CAF), a més del patrocini de la Federació de Comerç de l’Estat, FECOMERCIO Paraná i el Servici Brasiler de Suport a les Micro i Petites Empreses, SEBRAE Paraná.

Al llarg de la FIDI tindran lloc xarrades i conferències, estands, experiències turístiques i dissertacions d’àmbit internacional. En este sentit, cal destacar la presència de Natalia Baiona (directora executiva de l’OMT); Tatiana Turra (presidenta de l’Institut Municipal Curitiba de Turisme); Bárbara Blaudt Rangel (diretora de Planejamento, Inteligência, Inovação e Competitividade no Turismo, del Brasil); Enrique Martínez (president de SEGITTUR Espanya), i Carlos Romero (director d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de SEGITTUR, Espanya).

També hi assistiran David Giner (coordinador de projectes de l’Invat·tur i de la Xarxa DTI-CV de Turisme Comunitat Valenciana), Leire Bilbao (gerent de Visit Benidorm), José Manuel Camarero (director d’estratègia de màrqueting de Visit València), Adolfo Borrero Villalon (CEO d’Aalto Consultores i responsable de Smartcities d’AMETIC), Federico d’Arteaga (coordinador DTI Tequila Inteligente), Claudio Quintana (doctor en Turisme i màster en Economia i en Turisme Sostenible) i Ana Clara Rucci (docent i investigadora i directora de l’Institut d’Investigacions en Turisme de l’Argentina), entre altres referents internacionals.

Galeria d'imatges