Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació participa en les jornades europees sobre inclusió educativa a Sant Sebastià

15/03/2024
Educació participa en les jornades europees sobre inclusió educativa a Sant Sebastià
  • La Conselleria advoca per “garantir l’accessibilitat física, sensorial, comunicativa, cognitiva i emocional de tot l’alumnat” per a aconseguir la inclusió
  • Es destaca “la importància de posar el focus en la prevenció i actuació davant casos d'assetjament escolar per a aconseguir una plena inclusió en els centres educatius” 

El secretari autonòmic d’Educació, Daniel Mcevoy, i la directora general d’Inclusió i Innovació Educativa, Xaro Escrig, han participat a Sant Sebastià en les jornades europees sobre inclusió educativa.

Estes jornades han reunit representants de diferents països europeus, així com de diverses comunitats autònomes, com és el cas de la Comunitat Valenciana, País Basc o Madrid. Mcevoy i Escrig han intervingut en una de les taules celebrades este matí, en la qual han explicat les accions que es desenvolupen a la Comunitat Valenciana per a fomentar la inclusió en educació.

Així, han fet referència a la necessitat d’impulsar la presència, participació i assoliments de tot l’alumnat en els centres educatius, juntament amb el desenvolupament de metodologies, estratègies, protocols, sensibilització i organització dels centres.

“La inclusió real s’aconseguix fent partícip tot l’alumnat en les activitats educatives dels centres, per a la qual cosa cal disposar d’una bona planificació i mitjans. Hem de garantir l’accessibilitat física, sensorial, comunicativa, cognitiva i emocional de tots els estudiants i treballar en la prevenció i reducció de l’abandó escolar”, ha manifestat Escrig.  

La directora general ha subratllat, així mateix, la importància de posar el focus en la prevenció i actuació davant casos d’assetjament escolar per a aconseguir una plena inclusió en els centres educatius. A més, Escrig ha fet referència a les estructures d’orientació, “amb una coordinació plena entre els departaments d’orientació educativa i professional, les agrupacions de zona, i les sis unitats especialitzades d’orientació (UEO) amb les quals compta la Comunitat Valenciana”.

 

Galeria d'imatges