Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Ocupació Falles

Nuria Montes recalca que les Falles atrauen turistes de tot el món i eleven l’ocupació turística a la ciutat de València al 85 % este cap de setmana

15/03/2024
  • La consellera destaca que estes previsions s’han vist beneficiades pel pronòstic de bon temps i remarca que el sector turístic “està tremendament satisfet”
  • Recorda que des de la Generalitat “apostem per la promoció de les nostres festes, que són els grans esdeveniments turístics de la Comunitat Valenciana”

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes ha recalcat que la celebració de les Falles eleva per a este cap de setmana l’“ocupació a la ciutat de València al 85 % i, segurament, amb les reserves d’última hora, molts hotels penjaran el cartell de complet”.

A més, ha avançat que, segons les estimacions d’ocupació que maneja el sector, per al període de les festes, que s’estén fins dimarts que ve, 19 de març, “estarem pràcticament al 80 % d’ocupació”, tenint en compte que el dia de Sant Josep “no és festiu en totes les comunitats autònomes”, per la qual cosa ha apuntat que seran, segurament, turistes procedents de la mateixa Comunitat Valenciana.

Montes ha remarcat que el sector turístic “està tremendament satisfet de com estan funcionant les reserves per a estes Falles”, i ha recordat que estes festes, declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, “atrauen turistes de tot el món”.

Cal assenyalar que estes previsions s’han vist beneficiades pel pronòstic de bon temps. Així, la consellera ha remarcat que en estos períodes tan marcats en el calendari “molts dels turistes esperen a confirmar les previsions meteorològiques” i hi ha afegit que enguany hi ha un pronòstic de “bon temps per a la setmana que ve, molt primaveral”, que propiciarà que els turistes gaudisquen molt d’estes festes a València, però també en altres localitats on se celebren igualment estes festes.

Nuria Montes ha assenyalat que des de la Generalitat “apostem per la promoció de les nostres festes, que són els grans esdeveniments turístics de la Comunitat Valenciana”, ja que, segons la consellera, “les nostres tradicions festives fan de la nostra Comunitat un lloc únic i ple d’experiències que oferir als nostres visitants, i les Falles són una de les nostres festes més singulars”.

En este sentit, ha recordat que “hem impulsat una campanya digital a través del portal turístic i dels diversos perfils socials, per a difondre les activitats i els actes més significatius de les festes de les Falles de 2024”.

A través d’esta campanya digital, Turisme posa en relleu les activitats relacionades amb les Falles de la ciutat de València, tant en el portal de Turisme Comunitat Valenciana com en els seus perfils de Facebook, Instagram, TikTok, Twitter i YouTube.

Talls de veu relacionats