President
Falles 2024

Carlos Mazón valora la labor dels valencians que promouen la cultura, les tradicions i els senyals d’identitat més enllà de les nostres fronteres

17/03/2024
Carlos Mazón valora la labor dels valencians que promouen la cultura, les tradicions i els senyals d’identitat més enllà de les nostres fronteres
  • El cap del Consell ha rebut els representants dels centres valencians en l’exterior amb motiu de les Falles
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha valorat la labor dels valencians que promouen la cultura, les tradicions i els senyals d’identitat més enllà de les nostres fronteres, durant la recepció a una delegació de la Xarxa de Centres Valencians en l’Exterior (CEVEX) que estan visitant València amb motiu de les Falles.

El cap del Consell ha manifestat el seu orgull de poder rebre “la gran família valenciana que s’estén per tot el món”, que “unixen a la resta del món, com de cap altra manera s’ha pogut unir, el poble valencià, amb les seues arrels, amb els seus senyals d’identitat i, sobretot, amb el seu sentiment”.

Així mateix, ha fet referència a la celebració d’esta recepció al saló de Corts del Palau, “on es van reunir les primeres Corts Valencianes, on va nàixer la sobirania, l’autonomia i la institució més valenciana de tota la història i on va nàixer la primera llavor que al llarg dels anys ha anat florint i germinant”.

En este sentit, ha trasllat als representants dels centres valencians en l’exterior que “torneu a la vostra casa, on tot va començar i se us rep amb els braços oberts com als nostres millors ambaixadors”.

Carlos Mazón ha destacat que les arrels dels valencians en l’exterior “han germinat, viuen amb fervor en els seus cors i transmeten amb una generositat extraordinària l’alegria i l’orgull de la valenciania”.

També ha subratllat que l’orgull de ser valencians “s’ha anat traslladant en les diverses generacions, mantenint-lo intacte, fent-lo créixer per tota la geografia mundial”.

En la recepció han participat els centres valencians en l’exterior de Sant Antoni de Portmany (Eivissa), La Rioja, Valladolid, Saragossa, Sevilla, Navarra, Mallorca, Cantàbria, l’Argentina, Florida i Washington (els EUA), així com de París i Montpeller (França). També hi han estat presents el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, i la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón