Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Habitatge

El Consell destinarà 29 milions d’euros per a la construcció de 685 habitatges protegits per a lloguer assequible

19/03/2024
El Consell destinarà 29 milions d’euros per a la construcció de 685 habitatges protegits per a lloguer assequible
  • El secretari autonòmic d’Habitatge ha firmat amb el Ministeri l’acord bilateral que desbloqueja quasi 30 milions d’euros de fons europeus que estaven pendents de transferir a la Comunitat Valenciana
  • Habitatge, a través de l’EVha, té previst l’inici de les licitacions el pròxim mes d’abril  

El secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, ha subscrit amb el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana el conveni bilateral pel qual es transferixen 29 milions procedents dels fons que corresponen a la Generalitat dins del Programa 6 del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) finançat amb Fons NextGenerationEU, i que es destinaran a la construcció de 685 habitatges de protecció per a llogar assequibles.

Tal com ha manifestat el secretari autonòmic d’Habitatge, “en tan sols huit mesos, hem aconseguit desbloquejar prop de 30 milions d’euros de fons europeus que permetran ampliar en quasi 700 habitatges el parc residencial d’habitatge per a llogar assequible de la Comunitat Valenciana”.

La Generalitat licitarà, mitjançant un concurs de concurrència competitiva, la cessió del dret de superfície de sòls públics per a la promoció i construcció de 685 habitatges protegits que seran gestionats pels adjudicataris en règim de lloguer assequible durant un període mínim de 50 anys i un màxim de 75 anys.

Després dels corresponents estudis de demanda i de viabilitat tecnicoeconòmica, les actuacions se centren en 13 parcel·les de 8 municipis de la Comunitat Valenciana les característiques i la ubicació de les quals són òptimes per a la fórmula de col·laboració publicoprivada. Concretament, estes parcel·les se situen als municipis de Castelló de la Plana, València, Benifaió, el Puig de Santa Maria, Sagunt, Benidorm, Xàbia i la Vila Joiosa.

Per a estes actuacions, el Consell destinarà 29 milions d’euros d’ajudes europees, sobre un total estimat d’inversió en les promocions de 97 milions d’euros.

Localització (Municipi)

Província

Nre. d'habitatges

Benidorm

Alacant

91

Xàbia

Alacant

64

la Vila Joiosa

Alacant​​​​​​​

33

Castelló de la Plana

Castelló

121

Benifaió

València

40

El Puig de Santa Maria

València

80

Sagunt

València

200

València

València

86

685

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Secretari autonòmic d'Habitatge, Sebastián Fernández,