Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Sondeig d’ocupació

El litoral de la Comunitat Valenciana partix d’una previsió d’ocupació del 70 % per Setmana Santa

21/03/2024
El litoral de la Comunitat Valenciana partix d’una previsió d’ocupació del 70 % per Setmana Santa
  • Segons les dades de previsió d’ocupació hotelera elaborats per Turisme Comunitat Valenciana  
  • Nuria Montes remarca que es tracta de “xifres provisionals” i indica que “s’espera que s’incrementen amb les reserves d’última hora”

El litoral de la Comunitat Valenciana partix d’una previsió d’ocupació pròxima al 70 % esta Setmana Santa. Així ho mostren els resultats d’una enquesta telefònica duta a terme per Turisme CV a una mostra representativa d’hotels, tant de litoral com d’interior de la Comunitat Valenciana, per a les nits del 28, 29, 30 i 31 de març.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que es tracta de “xifres provisionals”, ja que, tal com ha indicat, “s’espera que s’incrementen amb les reserves d’última hora, perquè l’ocupació en la nostra destinació per Setmana Santa sempre es veu molt condicionada per les previsions meteorològiques”.

Així, segons el sondeig, la Comunitat Valenciana compta amb unes reserves confirmades estimades en un 69 % en el litoral, on el percentatge més alt el registra la costa de la província de Castelló, amb una estimació del 78,4 %.

Les previsions indiquen que la ciutat de València compta, este dijous, amb unes estimacions d’ocupació superiors al 73 %, mentres que l’estimació del percentatge d’ocupació als hotels de Benidorm és del 70 %.

Quant al litoral de la província de València, sense comptar la ciutat, l’ocupació estimada és del 60 %, i el litoral d’Alacant (sense comptar Benidorm), partix amb unes previsions del 60,6 %.

Nuria Montes ha recordat “els bons resultats que hem registrat durant estos dies per la celebració de les Falles, tant a la ciutat de València, com en altres municipis de la Comunitat Valenciana com Gandia o Sagunt”, al mateix temps que ha assenyalat que “les reserves per a estes dates es fan en l’últim moment esperant la confirmació de bon oratge”, per la qual cosa ha assenyalat que “els resultats, segurament, seran superiors a les previsions”.

Previsió d’ocupació a l’interior

La consellera també ha informat que, segons estes estimacions, els hotels de l’interior de la Comunitat Valenciana compten amb una previsió d’ocupació del 67% per a les nits des del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua.

En concret, per províncies, per a les nits del 28, 29, 30 i 31 de març, s’estima una ocupació del 77 % en el cas dels establiments de l’interior de la província de València; un 69 %, per als hotels d’interior de la província de Castelló, i un 44,5 % d’ocupació, per als de la província d’Alacant.

Finalment, la titular de Turisme ha recordat que la Comunitat Valenciana compta amb una oferta turística singular i diversa adaptada per a tots els públics, i ha destacat que “el sector turístic està preparat per a rebre els turistes en la primera gran cita de les vacacions del calendari turístic”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes