Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Zones recreatives

Un total de 21 grups aconseguixen plaça en campaments de la Generalitat durant la Setmana Santa i Pasqua

24/03/2024
Un total de 21 grups aconseguixen plaça en campaments de la Generalitat durant la Setmana Santa i Pasqua
  • El director general de Medi Natural ha especificat que “la província amb més nombre d’adjudicacions és la de València, amb un total de 15 grups, seguida de la de Castelló amb 4 i Alacant amb 2 grups”

Un total de 21 grups han aconseguit plaça en campaments dins del procés d’adjudicació que du a terme la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori per a períodes de màxima afluència, com és el de Setmana Santa i Pasqua (entre el 25 de març al 8 d’abril).

El director general de Medi Natural, Raúl Mérida, ha especificat que “la província amb més nombre d’adjudicacions és la de València, amb un total de 15 grups, seguida de la de Castelló amb 4 i Alacant amb 2 grups”.

Estos campaments són infraestructures situades en terreny forestal amb servicis per a l’estada durant el dia i la nit, on és possible pernoctar amb tendes de campanya durant un màxim de 15 dies consecutius.

En l’actualitat, la Comunitat Valenciana disposa de tretze instal·lacions gestionades per la Generalitat i un total de 1.010 places habilitades per a l’acampada de grups organitzats. A més, la majoria d’estos campaments tenen una capacitat per a huitanta usuaris i poden ser ocupats per grups i organitzacions sense ànim de lucre de caràcter educatiu, social o mediambiental.

A més, recentment s’han efectuat actuacions de millora dels accessos, zones d’ombra, neteja de depòsits d’aigua, desembossament de canonades, podes, desbrossaments, adequació de cuines, banys, dutxes i manteniment general de les instal·lacions.

Com ha comentat Mérida, “són campaments situats en plena naturalesa, en destacats entorns naturals de l’interior del nostre territori i que disposen d’una sèrie d’instal·lacions bàsiques (cuina, rebost, banys, dutxes) i on els mateixos grups munten les seues tendes de campanya”.

Durant la seua estada els grups aprofiten per a fer tallers i activitats a l’aire lliure relacionades amb la naturalesa, entre altres, la identificació i observació de flora i fauna, senderisme, orientació, cartografia, conscienciació i educació ambiental, iniciatives per a descobrir l’etnografia, el paisatge, les activitats culturals de la zona, vetlades nocturnes i gimcanes.

Estes associacions disfruten d’estes instal·lacions durant tot l’any, especialment durant els períodes de Setmana Santa i Pasqua, estiu, així com caps de setmana i ponts. A més, les edats dels usuaris solen estar compreses des dels 6 fins als 18 anys, i normalment estan organitzats per seccions.

Barems

Totes les agrupacions que han aconseguit plaça han passat per un procés de selecció i  entre els criteris de baremació figurava la presentació d’un pla d’activitats durant l’estada en el campament que havia de contindre un simulacre d’evacuació i, a més, estar en consonància amb la conservació de la naturalesa.

 

Galeria d'imatges