Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
A través d’Invat·tur

Turisme Comunitat Valenciana fomenta l’ús de la realitat augmentada per a gaudir d’una experiència immersiva en la destinació

24/03/2024
Turisme Comunitat Valenciana fomenta l’ús de la realitat augmentada per a gaudir d’una experiència immersiva en la destinació
  • La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents CV dona suport al llançament d’una nova app innovadora a Sagunt que transforma la visita turística i cultural
  • Es tracta d’un projecte implantat de manera pionera a la Comunitat Valenciana que es presenta el 26 de març en format seminari web
  • Nuria Montes assenyala que “gràcies a la tecnologia, que ha permés revalorar el patrimoni de Sagunt, podem dur a terme iniciatives que impulsen el turisme intel·ligent i sostenible en la nostra destinació”

Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur, fomenta l’ús de la tecnologia i la realitat augmentada per a gaudir d’una experiència immersiva en les destinacions, i Sagunt és el primer municipi a dur a terme este projecte.

D’esta manera, a través de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana i amb la col·laboració d’AR Vision i l’Ajuntament de Sagunt, la Generalitat ha donat suport al llançament d’una nova app, disponible per a qualsevol dispositiu, que permet descobrir i explorar el patrimoni cultural de la capital del Camp de Morvedre de manera interactiva.

Amb esta nova app, i mitjançant la geolocalització, els turistes poden gaudir d’un mapa AR i finestres emergents que projecten elements 3D amb informació de 32 punts d’interés, així com rutes culturals, com ara la industrial, la medieval, la romana i la senda del litoral.

L’objectiu és digitalitzar el turisme a Sagunt, que ha apostat per la primera i única solució integral basada en realitat augmentada, CultuAR, que transforma l’experiència turística i cultural del visitant i ciutadà.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que “es tracta d’un projecte pilot implantat de manera pionera a la Comunitat Valenciana a través de la seua Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, de la qual formen part més d’un centenar de municipis”.

Montes ha afirmat que, una vegada més, “som capdavanters a impulsar iniciatives que fomenten el turisme sostenible i suposen impacte zero en el medi ambient”, i ha assenyalat la tecnologia com a “clau per a permetre revalorar el patrimoni de Sagunt i dur a terme solucions innovadores que ens posicionen com a destinació turística intel·ligent”.

Segons la titular de Turisme, “amb esta nova aplicació volem arribar fàcilment a una àmplia comunitat d’usuaris, interessats a viure els seus viatges de manera especial”.

Així mateix, ha posat l’accent en el fet que “esta ferramenta suposa un pas més en la gestió del turisme”, i ha avançat que proporcionarà dades sobre l’activitat turística, com ara volum de turistes per punt d’interés, rutes dels visitants o llocs més concorreguts, que “permetran predir els comportaments dels visitants i prendre decisions millors”, ha apuntat.

Presentació del projecte

Este innovador projecte, que va ser presentat en la passada edició de Fitur, juntament amb quatre projectes més que ha desenvolupat la Xarxa DTI-CV en l’últim any, es presentarà al públic general dimarts que ve, 26 de març, a les 10.00 hores en format webinar i a través d’Invat·tur.

La finalitat d’esta jornada formativa, les inscripcions de la qual continuen obertes, és donar a conéixer, sota el guiatge de l’empresa ARvision i del mateix Ajuntament de Sagunt, els resultats del projecte i la seua utilitat per a la gestió turística.

Finalment, cal destacar que, juntament amb Sagunt, altres destinacions de la Xarxa DTI-CV que han impulsat projectes innovadors en 2023 són Relleu, amb el seu projecte de la passarel·la Smart Walk; Dénia, amb la creació d’un bessó digital elaborat per ESRI, i Elx, amb el seu projecte de Destinació Sostenible, impulsat per IcloudCOMPLIANCE.

Galeria d'imatges