Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
A Cofrentes

Nuria Montes reitera l’aposta de la Generalitat per promoure projectes que fomenten el turisme de manera sostenible

23/03/2024
Nuria Montes reitera l’aposta de la Generalitat per promoure projectes que fomenten el turisme de manera sostenible
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha assistit a Cofrentes a la presentació del Pla de sostenibilitat en destinació 2023-2026 i del Pla estratègic de turisme
  • Incidix en la importància d’impulsar els productes turístics i subratlla que “treballem amb el programa Creaturisme en la paquetització de propostes que puguen oferir-se directament a l’usuari”

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha reiterat l’aposta de la Generalitat per promoure projectes que fomenten el turisme de manera sostenible i que contribuïsquen a la desestacionalització.

Així s’ha pronunciat la titular de Turisme en la seua visita a Cofrentes, on ha participat en la presentació que ha fet l’alcalde de la localitat, Salvador Honrubia, del Pla de sostenibilitat en destinació de 2023-2026 i del Pla estratègic de turisme 2022-2030.

Durant la jornada, Montes ha destacat la importància de “donar suport a l’emprenedoria local, a la formació especialitzada, a la creació de productes que resulten atractius tot l’any i a la sostenibilitat i el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible”.

A més, ha felicitat el municipi per “avançar-vos amb la posada en marxa del vostre Pla de sostenibilitat turística en destinació”, un pla que va permetre invertir “més d’1,2 milions d’euros en la configuració d’un producte turístic sostenible i inclusiu que contribuïx a fixar a la població durant tot l’any”.

Respecte al Pla estratègic de turisme, la consellera ha ressaltat que “servirà com a ferramenta per a ser encara més competitius”. En este sentit, ha remarcat que “Cofrentes és ja la principal destinació d’interior valencià, amb més de 120.000 pernoctacions”, i a més “compta amb un ampli espai natural protegit, equivalent a quasi el 85 % de la superfície del municipi”, per la qual cosa ha apostat per “desenvolupar tot este potencial d’una manera sostenible, atractiva i competitiva”.

Montes també ha incidit en la importància de col·laborar amb els municipis per a “desenvolupar una oferta que ens permeta donar resposta a les exigències dels mercats i dels diferents segments de la demanda, que són cada vegada majors”, per això ha apostat per impulsar els productes i les experiències turístiques.

En este sentit, ha subratllat que des de Turisme Comunitat Valenciana, “treballem amb el programa Creaturisme en la paquetització de propostes que puguen oferir-se directament a l’usuari”, i ha afegit que “comptem amb més de 1.400 empreses, cinc d’estes de Cofrentes, que treballen amb nosaltres per a desestacionalitzar la demanda i contribuir a la diversificació de l’oferta tradicional”.

La consellera també s’ha referit al repte al qual s’enfronta Cofrentes en els pròxims anys davant la previsió de tancament de la central nuclear, “que vos obliga a buscar altres estratègies que vos garantisquen la dinamització del territori”, i ha felicitat l’Ajuntament pel treball fet en el Pla estratègic de turisme i en el Pla de sostenibilitat turística.

 

Galeria d'imatges