Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Indústria del joguet

La Generalitat Valenciana impulsa la creació de l’Aliança de Regions Europees de la Indústria del Joguet

24/03/2024
El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum reunit a Brussel·les amb l’eurodiputada Marion Walsmann
  • El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum s’ha reunit a Brussel·les amb destacats membres del Parlament Europeu, la Comissió Europea i la REPER
  • La Generalitat elaborarà un full de ruta sectorial amb accions concretes de suport al sector del joguet en l’àmbit europeu

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha anunciat este divendres que “la Generalitat Valenciana impulsarà la creació de l’Aliança de Regions Europees de la Indústria del Joguet. Una aliança que, a més, liderarem”.

Per a fer-ho, ha explicat, “elaborarem un full de ruta sectorial amb accions concretes de suport al sector del joguet en l’àmbit europeu. Un primer pas serà sol·licitar una reunió urgent amb la Secretaria d’Estat d’Indústria i la Secretaria d’Estat de Consum”.

Carrasco s’ha reunit a Brussel·les, junt amb la patronal del sector, amb destacats membres del Parlament Europeu, la Comissió Europea i la REPER, com ara l’eurodiputada Marion Walsmann, ponent del dictamen sobre la seguretat del sector del joguet en el Parlament Europeu, o amb representants de la Unitat de Política del Mercat Únic, Reconeixement Mutu i Vigilància del Mercat en la DG de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i PIMES, o DG Grow.

En estes reunions s’ha abordat el delicat moment en el qual es troba el sector europeu de la indústria del joguet a causa de la recent aprovació d’una sèrie d’esmenes al reglament europeu de seguretat que posen en vertader risc el sector i, per tant, poden suposar el tancament d’empreses i acomiadaments en el mitjà termini.

En este escenari, el secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum defén les reclamacions i els postulats del sector, atesa la importància que té en l’economia de la Comunitat Valenciana, i molt especialment per a una zona tan industrial com és la Foia de Castalla i en el conjunt de la província d’Alacant.

Felipe Carrasco ha explicat que el que s’està demanant és que “les mesures que finalment s’aproven en el Consell Europeu siguen realistes, que es cobrisca la seguretat, valorant alhora l’impacte que pot suposar en la indústria en un àmbit de competència global. El Consell Europeu s’espera que es posicione abans de juny i, fins llavors, el Govern Valencià estarà acompanyant les nostres empreses allí on puguem ajudar-los”.

La seguretat en el sector europeu del joguet

La seguretat en el sector europeu del joguet és fonamental per a protegir els consumidors, especialment els xiquets, que són el grup més vulnerable. A la Unió Europea els joguets han de complir estrictes regulacions de seguretat establides per la Directiva sobre seguretat dels joguets. Estes regulacions establixen requisits detallats per als materials utilitzats, el disseny i la fabricació dels joguets, amb l’objectiu de garantir que siguen segurs per al seu ús.

La Directiva sobre seguretat dels joguets establix estàndards detallats que els fabricants han de complir per a poder vendre els seus productes en el mercat europeu. Això pot proporcionar un avantatge competitiu als fabricants europeus que complixen amb estes normes i poden promocionar la qualitat i seguretat dels seus productes, la qual cosa pot diferenciar-los dels competidors externs que poden no estar subjectes a regulacions tan estrictes.

Galeria d'imatges