Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Rovira: “La Llei de llibertat educativa harmonitza aprenentatge i llibertat i posa fi a la imposició en educació per part de l’Administració”

23/03/2024
  • El conseller d’Educació afirma que el text “posa en el centre les famílies, l’alumnat i els docents”
  • Destaca que l’alumnat veurà certificat de manera automàtica el nivell de valencià i podrà triar la llengua en la qual vulga fer els exàmens

 

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha afirmat que la Llei de llibertat educativa “és equilibrada, harmonitza aprenentatge i llibertat i posa fi a la imposició en educació per part de l’Administració”.

El conseller ha assenyalat que el text, presentat pels grups parlamentaris PP i Vox en les Corts, “és una bona notícia per a la Comunitat Valenciana” i ha explicat que “posa en el centre les famílies, l’alumnat i els docents”.

“Amb esta llei es té en compte a tot el món. A les famílies se’ls dona la llibertat de participar en l’elecció de la llengua base (valencià o castellà) dels centres educatius i, a més, se’ls garantix el dret a dirigir-se als centres i a ser informades en la seua llengua d’elecció”, ha indicat.

“Per la seua part, l’alumnat veurà certificat de manera automàtica el nivell de valencià, se li garantix el coneixement de les dos llengües cooficials de la Comunitat Valenciana, a més de l’anglés, i podrà triar la llengua en la qual vulga fer els exàmens”, ha destacat el conseller.

A més, Rovira ha manifestat que es garantix que un alumne curse l’assignatura de valencià en les zones castellanoparlants, “encara que puguen sol·licitar l’exempció de l’avaluació”.

El titular d’Educació ha ressaltat que hi haurà una atenció especialitzada a l’alumnat que presenta necessitats específiques de suport educatiu. “D’esta manera s’adapta la llei a les necessitats dels alumnes, es respecta la llengua cooficial en la qual tinga més domini i es facilita el suport material, si així ho requerixen, en una llengua diferent de la vehicular utilitzada amb la resta del grup”.

Quant als docents, Rovira ha destacat que, en ensenyaments com Formació Professional o conservatoris, el valencià deixarà de ser un requisit per a ser un mèrit. Així mateix, es reconeixerà la labor en concursos de mèrits als docents que impartixen docència en una llengua estrangera.

“El Govern del canvi que lidera el president Mazón, així com els grups parlamentaris que el sustenten, treballen cada dia per a complir els seus compromisos amb els ciutadans, incidint de manera especial en matèria educativa en la llibertat d’elecció de les famílies”, ha conclòs.

 

Talls de veu relacionats

Conseller Jose Antonio Rovira