Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Consell d’Administració

Fira València aprova un pla de contractació per a agilitzar les adjudicacions en 2024

25/03/2024
Fira València aprova un pla de contractació per a agilitzar les adjudicacions en 2024
  • Este instrument permetrà “donar la màxima transparència” a la planificació de l’entitat, segons la consellera Nuria Montes
  • El consell dona també el vistiplau als comptes de 2023, any en què les pèrdues s’han reduït un 40 %

El Consell d’Administració de Fira València ha aprovat este dimarts per unanimitat un pla de contractació de l’entitat per a l’exercici 2024, una ferramenta que permetrà agilitzar el procés administratiu de les adjudicacions previstes per a l’any que ve.

En concret, este pla permetrà programar l’activitat de contractació de l’ens durant tot l’exercici pressupostari, la qual cosa suposarà una “millora en la planificació dels recursos públics mitjançant una previsió de les línies d’actuació prioritàries per al bon funcionament de la fira”, ha explicat la presidenta del Consell d’Administració i consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

Este pla de contractació “possibilita que els licitadors puguen conéixer per endavant els contractes que es convocaran per a poder concórrer en condicions d’igualtat”, hi ha afegit Montes.

El Consell ha vist apropiat recórrer a este instrument com a “palanca necessària, a fi d’aconseguir més planificació i coordinació en matèria de necessitats de contractació” i en compliment d’una de les recomanacions de l’Agència Valenciana Antifrau, que proposa esta “bona pràctica i complir amb l’objectiu de màxima transparència”.

Resultats 2023

D’altra banda, el Consell d’Administració de Fira València ha donat el vistiplau als comptes de l’exercici 2023, en el qual s’han reportat uns resultats després d’impostos d’1,4 milions d’euros negatius.

Això suposa una millora de 900.000 euros respecte a l’any anterior, en el qual les pèrdues van ascendir a 2,3 milions (un 40 % més). En total s’han facturat 22,7 milions d’euros, 19,63 dels quals corresponen a fires pròpies; 2,35, a activitat externa, i la resta (un poc més de 700.000 euros), a altres ingressos.

En este sentit, el pla estratègic elaborat per la direcció de Fira València de cara a 2024 preveu que enguany es reduïsquen encara més les pèrdues, amb l’objectiu d’arribar a beneficis durant esta legislatura. El document aposta per l’obertura a nous models de negoci, com els espectacles musicals, i la internacionalització per a aconseguir optimitzar els resultats.

Galeria d'imatges