Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Emprenedoria

El programa ScaleUp d’Ivace+i i CEEI València premia la tecnològica Hydronik com a millor empresa emergent de 2023

26/03/2024
El programa ScaleUp d’Ivace+i i CEEI València premia la tecnològica Hydronik com a millor empresa emergent de 2023
  • Les empreses han demandat, principalment, formació en aspectes legals, estratègia, màrqueting, inversió i oratòria
  • La directora general d’Emprenedoria assegura que “ScaleUp atrau cada any startups més disruptives, en sintonia amb la tendència innovadora i tecnològica del mercat”

 

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha participat en la presentació dels projectes de les startups participants en la 6a edició del programa ScaleUp en el qual ha resultat vencedora l’empresa Hydronik pel seu potencial de creixement, pel seu model de negoci, així com per la seua aposta destacada per la innovació.

Hydronik investiga, desenvolupa, fabrica i comercialitza tecnologia hidràulica per a la producció d’aigua calenta amb l’objectiu d’aportar als seus clients estalvi energètic, reducció de petjada de carboni i seguretat sanitària.

Durant la seua intervenció, Ester Olivas ha assenyalat que el programa europeu ScaleUp, que impulsa l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) amb la col·laboració del Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEI) de València, “cada any atrau startups més disruptives, en sintonia amb la tendència innovadora i tecnològica del mercat”.

En este sentit, Olivas s’ha referit a “l’important paper que les startups tenen en l’economia”, al mateix temps que ha reiterat “el suport tant de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme com de l’Ivace+i per a estes empreses emergents perquè els seus negocis enlairen i ajuden a generar noves ocupacions i a impulsar la innovació”.

En esta edició s’han presentat 45 empreses, el doble que l’any anterior, de les quals 10 van ser seleccionades per a participar en un pla de training i mentoria amb experts i professionals els quals els han ajudat a implementar la seua estratègia de creixement al mateix temps que els han permés presentar la seua empresa davant d’inversors.

Es tracta d’empreses que treballen en el sector de les renovables, robòtica, mobilitat, aigua, moble i people management els quals durant sis mesos “han sabut traure el màxim partit a les mentories personalitzades demandant, principalment, formació en aspectes legals, estratègia, màrqueting, inversió i oratòria”, ha assenyalat Olivas.

El guardó ScaleUp consistix en un premi en metàl·lic de 15.000 euros, dels quals 5.000 euros els concedix Caixa Popular, altres 5.000 euros el CEEI de València i la resta es destinarà a servicis de consultoria estratègica de creixement empresarial.

En esta edició s’ha incorporat com a novetat l’assessorament personalitzat de mentors experts en diferents temàtiques a més de la participació d’empreses capdavanteres de la Comunitat com són BigBuy, CPS, Ebir, GD Energy, Services, Grupo Maya, Nunsys, Pulverizadores Fede, Scheiner Electric, SPB i Vickyfoods, entre altres.

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització ha afegit que participar en este programa “permet formar part d’un ecosistema on hi ha empreses i persones amb necessitats similars i on, a través de la posada en comú, es pot tindre una visió estratègica i accés a un coneixement privilegiat”.

El jurat d’este programa el componen entitats com Startup Valencia, Clave Mayor, SpeedOut Advisory, l’Institut Valencià de Finances, l’Associació de Jóvens Empresaris/àries de València (AJEV), BIGBAN Inversores Privados, Caixa Popular, Ivace+i, CEEI València i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana.

 

Galeria d'imatges