Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
‘Labora en ruta’

Més de 150 persones accedixen a les ofertes de treball en els dos primers fòrums d’ocupació ‘Labora en ruta’

01/04/2024
  • El fòrum ‘Labora en ruta’ que se celebrarà a Catarroja l’11 d’abril oferirà més de 70 ofertes d’ocupació
  • En els dos primers esdeveniments han participat més de 50 empreses a la recerca de personal per a les seues plantilles, i s’han mantingut 239 entrevistes

Un total de 153 persones han pogut accedir als llocs de treball que les empreses participants han oferit en els fòrums Labora en ruta. Eixa és solament una de les dades aconseguides després de la celebració dels dos primers esdeveniments, a Algemesí i Xàtiva.

Per al pròxim fòrum, que se celebrarà el pròxim 11 d’abril al Teatre Auditori de Catarroja, ja està confirmada la participació de més de 20 empreses de la zona, que faran entrevistes per a cobrir més de 70 llocs de treball.

Algunes de les empreses que prendran part en este nou ‘Labora en ruta’ són Abordo, Atencia, Bee Calling, Ramafrut, Beta Formación, Cecotec, Grupo Eulen, Paletas Marpa i Tcuidem. Les inscripcions per al fòrum de Catarroja estan obertes fins al pròxim 9 d’abril.

Cal destacar que ja han sigut 52 les empreses que han pres part en estos fòrums que, com assenyala Antonio Galvañ, secretari autonòmic d’Ocupació, tenen per objectiu “posar en contacte les empreses de cada comarca amb les persones que estan en cerca d’ocupació”.

El director general de Labora destaca que “una de les principals metes que pretén aconseguir el Servici Valencià d’Ocupació i Formació és oferir a les persones que busquen ocupació un tracte més pròxim i humà”, per a aconseguir que “confien en els professionals i els servicis que Labora posa a la seua disposició”.

En els dos primers fòrums d’ocupació s’han inscrit més de 1.200 persones, que s’han presentat a les ofertes d’ocupació que s’oferixen en un nombre que supera les 1.500 candidatures. Per a posar en contacte empreses i candidats el perfil dels quals s’ajustava al que demanaven les entitats participants, s’han fet al voltant de 500 entrevistes.

En estos fòrums es realitza una labor important d’orientació a les persones en cerca activa d’ocupació, per a fer-ho, el Servici Valencià d’Ocupació i Formació desplaça personal orientador que atén els dubtes de les persones a través d’atenció personalitzada, en un servici que es completa amb la celebració de tallers, xarrades i taules redones.

D’esta manera, en cada fòrum tenen lloc dos conferències i dos taules redones més amb professionals de recursos humans, entitats del tercer sector i centres de formació, per a compartir perspectives i experiències sobre els processos de selecció de personal o futures oportunitats del mercat de treball. S’hi oferix ajuda i orientació en la cerca d’ocupació.

Així mateix, es realitzen tallers pràctics, que es completen amb l’atenció directa en els estands en els quals qualsevol assistent pot resoldre els seus dubtes i rebre orientació laboral i formativa.

Pròxims fòrums ‘Labora en ruta’

Per a assistir als fòrums cal inscriure’s prèviament en la web de Labora en ruta. La inscripció és totalment gratuïta i cada persona hi pot pujar el seu currículum i inscriure’s en les ofertes que s’adapten al seu perfil. Si la seua qualificació s’ajusta a les necessitats del lloc oferit se li dona una cita per a una entrevista en el fòrum en el qual s’haja inscrit.

No obstant això, si una persona no ha pogut omplir prèviament la seua inscripció, pot acudir directament al lloc en el qual se celebra el fòrum i completar allí mateix la seua inscripció. També, els que no puguen assistir presencialment poden optar a mantindre entrevistes de treball mitjançant videoconferència, entregar el seu currículum a través d’una bústia digital de recepció de candidatures i també visualitzar totes les xarrades i activitats mitjançant streaming.

Els pròxims fòrums d’ocupació se celebren a Catarroja (11 d’abril), Xixona (17 d’abril), Ontinyent (24 d’abril), Villahermosa del Río (8 de maig), Elx (15 de maig), la Mata de Morella (29 de maig), la Vall d’Alba (5 de juny) i Chiva (12 de juny).

Els fòrums es continuaran celebrant durant el segon semestre de 2024 i la primera mitat de 2025, i donaran visibilitat a multitud d’ofertes de treball d’empreses de cada zona on se celebren. Les persones assistents podran presentar la seua candidatura en les ofertes que els interessen i participar en una marató d’entrevistes laborals.

El nom de la iniciativa, ‘Labora en ruta’, fa referència a l’itinerari que el candidat emprén en la seua cerca d’ocupació i, al mateix temps, a la voluntat de Labora d’acostar els seus servicis a les diverses localitats valencianes. Els interessats podran trobar tota la informació en la pàgina web Labora en ruta.