Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Renovables

Ivace+i dona suport, amb 1,2 milions d’euros, a l’ús d’energies renovables tèrmiques en huit ajuntaments de la Comunitat

31/03/2024
  • El termini per a presentar sol·licituds d’ajuda continuarà obert fins al pròxim 31 de juliol de 2024

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes, ha aprovat en comissió d’avaluació la concessió d’1,27 milions d’euros per a donar suport a un lot de deu projectes d’utilització d’energies renovables d’ús tèrmic presentades per huit ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

D’esta manera, Ivace+i Energia donarà suport a projectes presentats pels ajuntaments de Jalance, Gandia, Guardamar del Segura, Vilafranca, Torrent, Vistabella del Maestrat, Rafelbunyol i Vilamarxant.

Les iniciatives presentades, tal com ha explicat el director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, abasten “projectes de substitució de calderes en edificis públics per instal·lacions d’aerotèrmia, la utilització d’energia geotèrmica o la rehabilitació energètica d’edificis i climatització de piscines municipals mitjançant energies renovables, entre d’altres”.

Estes ajudes procedixen dels Fons Next Generation, que gestiona Ivace+i a la Comunitat Valenciana, i s’emmarquen en el programa d’ajudes per a la implantació d’energies renovables tèrmiques en diferents sectors de l’economia.

Dins d’este programa, la partida pressupostària per a subvencionar projectes procedents del sector públic és de 3,24 milions d’euros i poden sol·licitar-les els ajuntaments, les diputacions provincials o les entitats equivalents i les mancomunitats, entre d’altres.

Actuacions susceptibles de suport

Quant a les actuacions susceptibles de suport, Ivace+i subvenciona els projectes que preveuen la utilització de l’energia solar tèrmica, la geotèrmia, aerotèrmia, hidrotèrmia, biomassa i microxarxes de districte de calor i/o fred.

Entre les actuacions que se sufraguen figuren les aplicacions tèrmiques per a producció de fred i/o calor en edificis: aigua calenta sanitària, calefacció, refrigeració, climatització de piscines, bé directament o bé a través de microxarxes de districte de calor i/o fred.

Així mateix, es dona suport a les aplicacions de temperatura baixa, mitjana i alta en processos productius o altres aplicacions tèrmiques: ebullició, esterilització, neteja, secatge, llavada, emblanquiment, vaporització, decapatge, cocció, lixiviació, banys tèrmics per a tractament de superfícies, proveïment de servicis de bugaderia, llavada de vehicles, pasteurització i conservació de productes peribles, climatització de naus d’ús industrial, bestiar i hivernacles, etc.