Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Intervenció social

Habitatge organitza el segon fòrum transversal per a promoure la millora de la convivència i la cohesió social al barri Mare de Déu del Carme d’Alacant

31/03/2024
Habitatge organitza el segon fòrum transversal per a promoure la millora de la convivència i la cohesió social al barri Mare del Carme d’Alacant
  • La Vicepresidència Segona aposta fermament per fomentar la inclusió i la cohesió social i evitar la segregació
  • El fòrum està format per l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), representants veïnals, servicis socials, centres educatius, entitats socials i centres de salut

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge ha organitzat el segon fòrum transversal amb l’objectiu principal de promoure la millora de la convivència i la cohesió social en el grup d’habitatge públic Mare de Déu del Carme d’Alacant.

El secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, ha recordat que, des de la Vicepresidència Segona, “s’aposta fermament per fomentar la inclusió i cohesió social amb l’objectiu d’aconseguir la millora de les condicions de vida als barris i evitar la segregació residencial, així com millorar la situació residencial i ajudar a superar les barreres que dificulten l’accés a l’habitatge de les persones més vulnerables”.

La Vicepresidència Segona participa en este fòrum a través del Servici de Mediació Social que l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) té en marxa en el grup. El fòrum està format per representants veïnals del barri, servicis socials, centres educatius, entitats socials i centres de salut.

La iniciativa naix del servici de mediació del parc públic de la Generalitat, amb la finalitat d’identificar les necessitats i estratègies del grup Mare de Déu del Carme i, així, poder dissenyar un pla d’intervenció específic que millore la situació del barri. Tot això es fa a través d’un treball d’acompanyament per a augmentar la cohesió social i la corresponsabilitat de les comunitats veïnals i residents.

Les funcions d’este fòrum transversal se centren a identificar les necessitats dels habitants del barri; impulsar, planificar i dinamitzar activitats, i, finalment, avaluar els resultats i ajustos de la intervenció.

Dins d’este fòrum hi ha dos grups de treball: el primer és el grup motor d’entitats, integrat pel Servici de Mediació de l’EVha, la Fundació Secretariat Gitano, l’Associació de Veïns 1.000 Habitatges Mare de Déu del Carme, la Regidoria de Plans Estratègics i Projectes Europeus, Càritas i el Centre Comunitari. El segon grup motor és el de la ciutadania, en què participen més d’una trentena de veïns.

A més de l’EVha i diverses regidories de l’Ajuntament d’Alacant, van participar en este segon fòrum les entitats següents: FAGA, Càritas, les associacions de veïns La Amistad i Mare de Déu del Carme, Fundació Amic, Aigües Municipals d’Alacant, Xarxa CAPS centre d’anàlisi i programes sanitaris, SASEM i cinc representants de la ciutadania.

Els participants en el fòrum també van aprovar la realització, el mes vinent de maig, de la Fira de la Salut i el 20 de novembre, el Dia Internacional dels Drets de la Infància.

El Servici de Mediació Social de l’EVha treballa en 966 habitatges i 89 comunitats veïnals al barri Mare de Déu del Carme i Llomes del Garbinet de la ciutat d’Alacant. Este servici és finançat a través del Programa Comunitat Valenciana Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021 2027.

Galeria d'imatges