Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Dades de Frontur-Egatur

El turista internacional que va visitar la Comunitat Valenciana en 2023 es va allotjar una mitjana de 9,4 dies i el seu gasto diari va ser de 126,8 euros

30/03/2024
El turista internacional que va visitar la Comunitat Valenciana en 2023 es va allotjar una mitjana de 9,4 dies i el seu gasto diari va ser de ...
  • La consellera de Turisme apunta que “hem experimentat un creixement molt interessant de turistes internacionals i un canvi de tendència en els mercats que ha de marcar les nostres estratègies de promoció”
  • El mercat francés ha superat els turistes procedents del Regne Unit, sobretot a les províncies de Castelló i València

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que “les dades definitives de 2023 ens confirmen que hem experimentat un creixement molt interessant de turistes internacionals”, al mateix temps que ha assenyalat que “este tipus d’anàlisi ens servixen per a orientar millor les nostres estratègies de promoció i ser més eficaços a l’hora de dur a terme accions en els diferents mercats potencials”.

De fet, tal com ha subratllat “estem veient un increment notable d’arribada de turistes procedents de Països Baixos o nòrdics, per damunt fins i tot d’alguns més tradicionals com Itàlia, al mateix temps que França ha superat el Regne Unit com a principal mercat emissor”, unes dades que “són fonamentals a l’hora de prendre decisions i ser més eficients amb els recursos que destinem a cada un, així com amb els productes que reforcem, com pot ser la gastronomia”.  

En este sentit, ha destacat que la Comunitat Valenciana va rebre en 2023, tal com indica l’informe elaborat per Turisme Comunitat Valenciana a través de les dades de les enquestes de Frontur-Egatur, un total de 10.474.167 turistes internacionals, quasi un 20 % dels quals provenen de França, mercat que ha superat el britànic en l’últim any. De fet, en 2022 es van rebre un total de 8.616.445 turistes, en la seua major part procedents del Regne Unit, mercat que ara ha donat pas al francés com a majoritari.

De la mateixa manera, el gasto diari dels qui ens van visitar l’any passat també es va incrementar respecte a 2022, passant de gastar 118,6 euros de mitjana al dia a 126,8 euros en 2023. El motiu principal del viatge continua sent l’oci i les vacacions, amb una estada mitjana de 9,4 dies i amb viatges orientats cap al producte de sol i platja en un 46,4 % de les ocasions. No obstant això, s’ha detectat un increment en l’interés per les activitats gastronòmiques, que arriben ja al 45,4 %.  

La major part dels turistes internacionals trien allotjar-se en un hotel durant les seues vacacions (un 40,8 %), mentres que únicament un 16,4 % opta pel lloguer d’un habitatge turístic. El 77,1 % d’ells arriben a través d’un dels tres aeroports amb els quals disposa la Comunitat Valenciana, mentres que el 21, 6 % ho fa per carretera.

D’altra banda, l’informe indica que el gasto diari d’estos turistes internacionals s’incrementa de manera notable quan la seua estada es produïx per treball o negocis, i s’arriba als 211 euros diaris. També depenent del producte que trie per al seu temps d’oci, ja que un turista que fa activitats de naturalesa gasta uns 96 euros al dia, davant dels 205 que gasta algú motivat pel turisme gastronòmic.

Més de la mitat dels visitants estrangers són dones (un 59,1 %), d’entre 25 i 44 anys (un 39,2 %), seguides de prop pel rang d’entre 45 i 64 anys (un 38 %). En qualsevol cas, esta dada depén també de la destinació, ja que l’edat s’incrementa en destinacions com Alacant o Castelló, mentres que a Benidorm o a la ciutat de València predomina el visitant més jove. En la seua majoria tots són persones amb estudis superiors i en actiu.

Si fem una anàlisi per províncies, podem constatar que el mercat britànic continua sent el principal en destinacions com la província d’Alacant o la ciutat de Benidorm, en la qual els britànics suposen el 77,7 % de la seua demanda. No obstant això, els francesos opten majoritàriament per la província de Castelló, seguits del mercat belga, i per la província de València, on els seguixen els italians.

 

Galeria d'imatges