President

Carlos Mazón: “La Generalitat oferirà contractes d’un a tres anys als MIR que finalitzen el seu període de formació a la Comunitat Valenciana”

30/03/2024
Carlos Mazón: “La Generalitat oferirà contractes d’un a tres anys als MIR que finalitzen el seu període de formació a la Comunitat Valenciana”
  • El president de la Generalitat assenyala que la mesura tracta d’“afavorir l’atracció i fidelització dels metges residents en el Sistema Sanitari Valencià”
  • Subratlla l’aposta del Consell per una “política eficaç d’incentius” per a l’acolliment de nous metges en el nostre territori i garantir una sanitat pública de qualitat
  • Reclama al Govern d’Espanya “flexibilitzar els criteris d’acreditació de les places de formació amb la finalitat de poder incrementar l’oferta en els pròxims anys”
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat hui que “la Generalitat oferirà a partir de 2025 contractes d’un a tres a anys als metges residents (MIR) que finalitzen el seu període de formació als centres sanitaris de la Comunitat Valenciana”.

Segons ha avançat el cap del Consell, es tracta d’una mesura que posarà en marxa el Govern Valencià “per a afavorir l’atracció i fidelització dels MIR”, orientada, no només a pal·liar el dèficit de professionals sanitaris que afecta tot el territori nacional, sinó també per a “incentivar i motivar els professionals perquè romanguen en el Sistema Sanitari Valencià”.

Carlos Mazón ha subratllat l’aposta del Consell per una “política eficaç d’incentius” per al manteniment i l’acolliment de nous metges en el nostre territori i “garantir una sanitat pública de qualitat”.

En este sentit, ha fet referència a l’“eliminació de la barrera lingüística per als metges en la nostra Comunitat” com “un altre exemple de la voluntat d’este Consell per comptar amb els millors professionals sanitaris per a cuidar de la salut de castellonencs, valencians i alacantins”.

Increment de places

El president també ha reclamat al Govern d’Espanya “la necessitat de flexibilitzar els rígids criteris d’acreditació de les places de formació amb la finalitat de poder incrementar l’oferta en els pròxims anys”, atesa la falta d’especialistes existent.

En este sentit, ha assenyalat que el Ministeri “ha de ser coherent amb la situació actual de falta de professionals, especialment en Atenció Primària, i promoure solucions perquè les comunitats autònomes puguen respondre a les necessitats assistencials reals en lloc d’obstaculitzar-los el camí”.

Carlos Mazón ha lamentat l’actitud del Govern d’Espanya “de no atendre la reclamació de més places MIR”. Així, ha recordat que la Conselleria de Sanitat ha sol·licitat al Ministeri en reiterades ocasions l’ampliació de mil places formatives anuals en l’especialitat de medicina de família i comunitària a escala nacional en els pròxims quatre anys, per este motiu és necessari flexibilitzar els criteris d’acreditació per a la formació.

844 places MIR en 2024

Durant este any, la Generalitat oferix un total de 844 places de metges residents de diverses especialitats per a realitzar la seua formació als centres sanitaris de la Comunitat Valenciana, 232 de les quals són de medicina familiar i comunitària.

En total, l’oferta de la Generalitat de places de formació sanitària especialitzada per a 2024 ascendix a 1.099 places, la qual cosa suposa un increment d’un 5,27 % més de places respecte a l’any anterior, en el qual es van oferir 1.044 places.

En este sentit, el pròxim dia 5 d’abril els futurs professionals sanitaris podran triar especialitat i destinació, de manera que el mes de maig podran iniciar ja el seu període de formació.

Quant a la distribució per especialitats, a més de les 844 places de medicina, l’oferta de formació sanitària especialitzada preveu 184 places d’infermeria, 38 de farmàcia, 22 de psicologia, 5 de biologia, 4 de radiofísica i 2 de química.

Per províncies, es distribuïxen en 384 places de formació en centres sanitaris de la província d’Alacant, 121 en centres de Castelló i 594 són per a cursar la formació en centres assistencials de la província de València.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón