President
Transvasament Tajo-Segura

Carlos Mazón: “El Govern no pot tornar a retallar el transvasament al Segura perquè els embassaments del Tajo tenen aigua suficient”

30/03/2024
Carlos Mazón: “El Govern no pot tornar a retallar el transvasament al Segura perquè els embassaments del Tajo tenen aigua suficient”
  • Assenyala que els embassaments d’Entrepeñas i Buendía han aconseguit els nivells que asseguren per llei el transvasament al Segura, “contra la qual cosa el Govern central no pot fer res”
  • Es garantix l’aigua almenys fins a este estiu en la zona del Segura i s’acaba amb “el marge de maniobra amb el qual el Govern d’Espanya ens està reduint i escatimant l’aigua”
  • Afirma que “continuarem batallant, perquè el transvasament és irrenunciable”
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que els nivells dels embassaments d’Entrepeñas i Buendía “garantixen el transvasament Tajo-Segura” i demostren que “tenim aigua suficient i que no és cert que el Tajo es muiga, sinó tot el contrari”. El cap del Consell ha explicat que els embassaments han adquirit el nivell que marca la llei, per la qual cosa, “afortunadament, el Govern central no pot fer res”.

Així, les últimes pluges en la capçalera del Tajo han augmentat els cabals dels embassaments de Buendía i Entrepeñas, que han aconseguit els nivells que “garantixen l’aigua, almenys fins a l’estiu, en la zona del Segura”. Per al president, este fet acaba en els pròxims mesos amb “el marge de maniobra amb el qual el Govern d’Espanya ens està reduint i escatimant l’aigua”.

El màxim representant de l’executiu valencià ha subratllat que “a Espanya disposem d’aigua suficient per a atendre totes les necessitats”. En este sentit, ha insistit que “és fonamental que continuem declarant el transvasament irrenunciable” i ha assegurat que “és una batalla que continuarem fent, perquè tenim la raó i els fets ens ho demostren”.

D’esta manera, ha recalcat que “ni un pas arrere amb el transvasament Tajo-Segura”, i ha apuntat que continuarem “actuant des del rigor i el respecte per a reclamar l’aigua que necessita i mereix la nostra terra”.

Així, el president ha recordat que, junt amb la Regió de Múrcia, “exigim un pacte nacional de l’aigua que garantisca la cohesió i l’equilibri territorial d’Espanya, que estiga basat en la solidaritat interterritorial, en el rigor i l’equitat”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats