President
Pla Viu

Carlos Mazón impulsa un pla per a desenvolupar 10.000 habitatges de protecció pública nous per a donar resposta a jóvens i famílies

01/04/2024
Carlos Mazón impulsa un pla per a desenvolupar 10.000 habitatges de protecció pública nous per a donar resposta a jóvens i famílies
  • El president presentarà demà, dimarts 2 d’abril, al Palau de la Generalitat, este projecte que fomentarà la construcció d’immobles socials en sòl públic
  • Reitera que “esta serà la legislatura de l’habitatge”, en la qual s’afavorirà l’adquisició d’immobles en règim de venda i lloguer a jóvens, famílies i col·lectius vulnerables de la nostra Comunitat
  • Assegura que “actuarem des de la rigorositat i la planificació per a atendre una necessitat social que ha estat huit anys oblidada pel Botànic”
  • Recorda que s’ha rebaixat un 25 % l’impost a l’habitatge per a menors de 35 anys i persones en situació de vulnerabilitat, entre altres mesures per a facilitar l’accés a l’habitatge
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, presentarà demà dimarts el Pla Viu, que preveurà en esta legislatura “la construcció i el desenvolupament de 10.000 habitatges assequibles nous en règim de venda i lloguer per a donar resposta a una necessitat de milers de jóvens i famílies de la nostra Comunitat”.

Mazón ha afirmat que “es tracta d’una iniciativa ambiciosa i necessària que desenvoluparem en col·laboració amb ajuntaments i sector privat per a complir amb els nostres ciutadans i amb una necessitat social desatesa durant els huit anys de govern de Ximo Puig”.

En este sentit, el cap del Consell ha retret que en l’etapa del Botànic no es construïra “ni un sol habitatge protegit” i ha lamentat “dos legislatures perdudes, sense planificació ni gestió, que s’han traduït en una situació de precarietat per a milers de famílies i jóvens del nostre territori”.

El màxim representant de l’executiu valencià ha assegurat que “esta serà la legislatura de l’habitatge” i ha assenyalat que, enfront de l’abandó de l’anterior Consell, “ara actuarem des de la rigorositat i la planificació per a donar resposta al problema de l’accés a l’habitatge amb un pla real, amb mesures i objectius concrets”.

El president ha reafirmat el seu compromís amb la construcció d’immobles assequibles durant estos mesos amb passos ferms, com ara l’adquisició d’un edifici en Sociòpolis en el sector de la Torre de València, de 124 habitatges, o l’anunci de la construcció de 600 habitatges nous de protecció pública a la Comunitat Valenciana amb un pressupost de 30 milions d’euros, amb fons europeus “que són l’avantsala del que vindrà”.

“El nostre objectiu per a esta legislatura és dotar els ciutadans d’habitatge nou, però també facilitar-los ferramentes per a accedir a un recurs bàsic a través de les ajudes al lloguer, el bo d’habitatge jove o incentius fiscals”, ha assegurat Mazón.

Mesures fiscals per a facilitar l’accés a l’habitatge

El cap del Consell ha recordat les mesures fiscals posades en marxa per a facilitar l’accés a l’habitatge per a menors de 35 anys i col·lectius més vulnerables.

 Així, s’ha referit a la rebaixa del 25 % de l’impost de l’habitatge, “que suposa un estalvi de quasi 20 milions d’euros per als nostres ciutadans i està reactivant el mercat de l’habitatge”.

Carlos Mazón ha recordat que la Generalitat ha rebaixat al 6 % el tipus de les transmissions patrimonials oneroses de l’Impost de Transmissions Patrimonials (ITP) i Actes Jurídics Documentats (AJD) per compra d’habitatge habitual per part de jóvens menors de 35 anys i també per a compradors d’habitatges protegits de règim general, en tots dos casos amb un valor de l’habitatge que arriba a 180.000 euros.

Per la seua banda, per a l’adquisició d’habitatges protegits de règim especial, o si els compradors són famílies nombroses i famílies monoparentals, o persones amb discapacitat i dones objecte de violència de gènere que adquirisquen un habitatge, el tipus superreduït passa a ser del 3 %. També en estos casos el límit del valor de l’habitatge es fixa en 180.000 euros.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats