Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Dades desocupació registrades

El secretari autonòmic d’Ocupació destaca que “la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia on més ha baixat la desocupació al març impulsat pel turisme”

02/04/2024
  • Per a Antonio Galvañ, les dades de la desocupació del mes de març indiquen que “la Comunitat Valenciana torna a demostrar signes de fortalesa econòmica, ja que som la tercera autonomia on més ha disminuït la desocupació el mes de març”
  • El director de Labora assenyala que “el Consell continuarà treballant com fins ara, impulsant des de la discreció iniciatives empresarials i industrials que generen ocupació estable i de qualitat”

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat este dimarts les xifres de desocupació del mes de març fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, que reflectixen una disminució a la Comunitat Valenciana de 3.998 persones, una variació mensual del -1,22 %.

Galvañ ha destacat que estes dades confirmen que “la Comunitat Valenciana torna a demostrar signes de fortalesa econòmica, ja que som la tercera autonomia, per darrere d’Andalusia i Canàries on més ha disminuït la desocupació el mes de març, gràcies a l’impuls del turisme”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha ressaltat que la xifra de persones desocupades és “la més baixa d’un mes de març des de 2008” i que este mes s’han registrat 100.157 contractes, dels quals 51.424 són indefinits (un 51,3 % del total).

El director general de Labora ha assenyalat que este mes de març la desocupació ha baixat impulsat per les bones dades del turisme a la nostra Comunitat en Falles i Setmana Santa. “No obstant això, ha matisat Galvañ, també ha tingut un bon comportament en l’agricultura i la indústria”.

En este sentit, el secretari autonòmic d’Ocupació ha assegurat que “el Consell de Mazón continuarà treballant com fins ara, impulsant des de la discreció iniciatives empresarials i industrials que generen ocupació estable i de qualitat a la nostra Comunitat, alhora que es reforça el nostre sector estrela, el turisme”.

Respecte a l’afiliació, Antonio Galvañ també ha ressaltat que ens deixa este mes bones dades, ja que s’incrementa un 1,02 %, fins a arribar a la xifra de 2.129.577 afiliacions, la major xifra d’afiliacions per a un mes de març des que es tenen dades. Així mateix, ha destacat que este mes la desocupació baixa sobretot entre les dones (-1,31%).

Territorialment la desocupació ha baixat a Alacant (-1,60 %), a València (-0,98 %) i a Castelló (-0,85 %). La desocupació baixa en 28 comarques de la Comunitat. En percentatge la desocupació baixa més als Ports, i puja al Racó d’Ademús.

 

Talls de veu relacionats

Antonio Galvañ