Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Enquesta d’ocupació

Els hotels de litoral de la Comunitat Valenciana han registrat una ocupació hotelera superior al 80 % per Setmana Santa

03/04/2024
Els hotels de litoral de la Comunitat Valenciana han registrat una ocupació hotelera superior al 80 % per Setmana Santa
  • La consellera Nuria Montes qualifica els resultats com a “molt satisfactoris” encara que la meteorologia no ha sigut del tot favorable
  • Recorda que l’objectiu de la Generalitat és desestacionalitzar l’activitat turística i subratlla que “la Setmana Santa són cinc dies d’un calendari de 365, i és el balanç anual el que importa”

 

Els establiments hotelers del litoral de la Comunitat Valenciana han registrat una ocupació real superior al 80 % durant la Setmana Santa.

Així ho mostren les dades recaptades per l’enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana este dimecres per a conéixer el grau d’ocupació entre les nits del 28, 29, 30 i 31 de març (dijous, divendres, dissabte i diumenge), amb l’objectiu de tindre una aproximació a l’ocupació real registrada.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha qualificat els resultats com a “molt satisfactoris”, a pesar que la meteorologia no ha sigut del tot favorable. A més, ha explicat que “si bé hi ha punts en què l’ocupació, sobretot els relacionats amb les grans ciutats i l’oferta cultural, han elevat l’ocupació”, com ha passat en el cas de la ciutat de València.

Segons la titular de Turisme, “han patit un poc més les destinacions més tradicionals de sol i platja, marcades per la meteorologia”, així i tot, la consellera ha destacat que “tots han valorat molt positivament com s’ha desenvolupat esta Setmana Santa que ha vingut molt avançada enguany en el calendari”.

L’enquesta mostra uns resultats superiors en un 11 % a les previsions inicials de Turisme per a les destinacions de litoral. Així, l’ocupació mitjana als hotels de litoral de la Comunitat Valenciana ha registrat una ocupació del 80,3 %, quan les previsions inicials s’estimaven en el 69 %.

L’ocupació mitjana a la ciutat de València ha aconseguit el 90,2 %, la qual cosa suposa un increment de 17 punts sobre la previsió d’ocupació del passat 21 de març.

En el litoral de la província de València, sense comptar la ciutat, l’ocupació ha aconseguit un 70 %, deu punts més que la prevista en l’enquesta feta abans de la Setmana Santa. Per al litoral de Castelló, el grau d’ocupació estimat per places dels seus hotels se situa en un 82,2 %, la qual cosa suposa un increment de 3,8 punts respecte a la previsió estimada.

L’ocupació mitjana als hotels del litoral d’Alacant, sense incloure Benidorm, s’estima en un 78,6 %, la qual cosa suposa un increment de 18 punts respecte a la previsió. Per la seua banda, Benidorm ha aconseguit una ocupació mitjana pròxima al 78,7 %, 8,7 punts més que l’ocupació prevista.

Nuria Montes, a més, ha remarcat que després de la Setmana Santa “s’obri un període de bona ocupació hotelera”, i en esta línia ha posat l’accent que “la primavera és molt bona sobretot per al mercat internacional”.

La consellera també ha recordat que l’objectiu de la Generalitat és desestacionalitzar l’activitat turística i millorar els resultats d’ocupació de tot l’any. En este sentit, ha subratllat que “la Setmana Santa són 5 dies d’un calendari de 365, i és el balanç anual el que importa”.

Estimacions d’ocupació a l’interior

Pel que respecta als hotels situats en zones d’interior, l’enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana mostra que l’ocupació final s’ha situat en el 75,2 %, la qual cosa representa 8,2 punts percentuals més que en la previsió inicial obtinguda el passat 21 de març.

Per zones, destaca l’increment d’11,3 punts percentuals als hotels de l’interior de la província d’Alacant, ja que les previsions d’ocupació final mostren un 55,8 % davant d’unes previsions del 44,5 %.

També s’han superat les previsions d’ocupació per a l’interior de Castelló, ja que el sondeig fet abans de Setmana Santa mostrava una previsió d’un 69 % i el sondeig de hui mostra una ocupació del 74 %.

Per la seua part, a l’interior de la província de València, l’ocupació dels seus hotels ha arribat a un 86 %, la qual cosa suposa 9 % més que la previsió inicial.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes