President
Atenció social

Carlos Mazón visita el centre de dia per a persones amb diversitat funcional Els Garrofers d’Elx

03/04/2024
Carlos Mazón visita el centre de dia per a persones amb diversitat funcional Els Garrofers d’Elx
  • El centre té una plantilla de 19 professionals per a atendre 40 persones de la comarca del Baix Vinalopó
  • La Generalitat ha invertit al voltant d’un milió d’euros de fons Next Generation per a condicionar estes instal·lacions
  • L’IVASS té en marxa 5 centres a Elx (tres ocupacionals, una residència i un centre de dia), dels 34 que disposa en tota la Comunitat Valenciana
Elx.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha visitat este dimecres el centre de dia Els Garrofers d’Elx que oferix atenció diürna especialitzada a un total de 40 persones amb diversitat funcional de la comarca del Baix Vinalopó.

Allí, ha pogut conéixer de primera mà la labor que es du a terme des d’este centre, gestionat per l’Institut Valencià de Servicis Socials (IVASS), que oferix cures adaptades a les característiques i necessitats individuals de cada pacient tots els dies de l’any de 9 a 18 hores.

Per a fer-ho, un equip de 19 persones, entre les quals s’inclouen perfils professionals en psicologia, fisioteràpia, logopèdia, treball social o infermeria, així com educadors i cuidadors, atenen els 40 usuaris del centre.

Els Garrofers se situa en un entorn residencial pròxim a Elx, en concret a la partida d’Algoda, en un edifici cedit per l’Ajuntament d’Elx que la Generalitat s’ha encarregat de condicionar i rehabilitar, i per a dur-ho a terme ha fet una inversió de vora 1 milió d’euros a través del programa de la Unió Europea - Next Generation EU.

Amb este centre la Generalitat perseguix millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional a través de dos vies. D’una banda, oferint-los una assistència bàsica i permanent en la realització d’activitats de la vida diària i, d’altra, fomentant la seua autonomia personal mitjançant accions de convivència, oci, cultura o esport que impulsen la seua integració en l’entorn social.

Servicis de l’IVASS a Elx

L’IVASS té amb un total de 34 centres en tota la Comunitat Valenciana, dels quals cinc es troben a la ciutat d’Elx. Es tracta de tres centres ocupacionals (CO La Tramoia, CO Altabix i CO Carrús), la residència Jubalcoy i el centre de dia per a persones amb diversitat funcional Els Garrofers.

L’objectiu de l’IVASS és garantir la igualtat d’oportunitats i l’accés als servicis socials i sanitaris de totes les persones en la Comunitat Valenciana, especialment d’aquelles en risc d’exclusió social.

El president de la Generalitat ha estat acompanyat durant la seua visita al centre de dia Els Garrofers per la consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero; l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz; i la directora de l’IVASS, María José Rico, entre altres.

Galeria d'imatges