Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

FGV interromp per obres la circulació entre les estacions de Torrent i Picassent de la línia 1 de Metrovalencia del 6 al 8 d’abril

04/04/2024
Baixador Col·legi El Vedat
  • El trajecte es farà amb autobús, amb parada a les estacions afectades, excepte als baixadors de Col·legi El Vedat, Realón i Sant Ramon
  • Els treballs executen un encreuament de vies al Col·legi El Vedat al mateix temps que es construïx un nou baixador a Fuente del Jarro

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) interromprà, a conseqüència de les obres que executa al baixador de Col·legi el Vedat, la circulació habitual entre les estacions de Torrent i Picassent, de la línia 1 de Metrovalencia, els dies 6, 7 i 8 d’abril.

Estes dates s’han triat perquè són cap de setmana i dilluns festiu en moltes localitats, per la qual cosa la incidència entre els usuaris serà menor ja que es produiran menys desplaçaments.

Per a garantir la mobilitat dels usuaris, FGV ha posat en marxa un servici alternatiu d’autobús entre Torrent i Picassent, sense parada als baixadors de Col·legi El Vedat, Realón i Sant Ramon, amb una freqüència de 45 minuts. Les parades d’autobús s’han situat en els voltants de les estacions de metro corresponents.

Durant l’alteració de la circulació, el servici nocturn de la línia 1 finalitzarà a Torrent, i els trens amb destinació Torrent Avinguda de la línia 2 mantindran el seu servici habitual, inclòs el nocturn.

Actuacions a Col·legi el Vedat

L’obres del nou encreuament de vies que s’executarà al costat del baixador del Col·legi  el Vedat compten amb un pressupost de 2,4 milions d’euros, i es financen amb Fons Europeus. A més de les obres actuals, orientades a la instal·lació de l’encreuament de vies, es requerix la construcció de dos noves vies i l’adequació de la catenària existent per a concloure el projecte.

També s’ha previst la demolició de l’única andana existent i la construcció de noves andanes per a cada sentit. En el projecte s’han tingut en compte tots els requeriments d’accessibilitat, així com la instal·lació dels equipaments necessaris (màquina expenedora de bitllets, sistema de videovigilància, sistema de megafonia i teleindicadors).

Treballs a Fuente del Jarro

De manera paral·lela, en la línia 2 de Metrovalencia (Llíria-Torrent Avinguda) s’estan desenvolupant treballs de millora en la zona de Fuente del Jarro, la qual cosa ha obligat a tallar la circulació ferroviària entre Paterna i Llíria fins dilluns que ve dia 8.

Davant esta modificació, FGV ha disposat també un servici alternatiu d’autobús entre Paterna i Llíria, amb les mateixes freqüències que el metro. Els autobusos faran parada a les estacions afectades, excepte en els baixadors de La Vallesa, Entrepins, El Clot, Montesol i Fondo de Benaguasil.

Per a facilitar l’accés als autobusos, des d’FGV s’han establit dos rutes. La primera amb parada a Paterna, Santa Rita, Fuente del Jarro, La Canyada i L’Eliana, mentres que la segona enllaça Paterna amb L’Eliana, Gallipont-Torre del Virrei, La Pobla de Vallbona, Benaguasil i Llíria.

 

Galeria d'imatges