Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda

Jóvens voluntaris i voluntàries participen en els camps organitzats per l’IVAJ amb xiquets i xiquetes tutelats durant les vacacions de Setmana Santa

04/04/2024
Jóvens voluntaris i voluntàries participen en els camps organitzats per l’IVAJ amb xiquets i xiquetes tutelats durant les vacacions de Setmana Santa
  • Participen 50 xiquets i xiquetes d’entre 9 i 12 anys en un ampli programa d’activitats lúdiques i socioeducatives
  • El director general de l’IVAJ, Vicente Ripoll, ha visitat els camps ‘Divertix-te’ a Biar i Teulada-Moraira

 

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicente Ripoll, ha visitat els camps de voluntariat ‘Divertix-te’, que s’estan celebrant a Biar i Teulada-Moraira, on jóvens voluntaris i voluntàries compartixen els dies de vacacions escolars de Setmana Santa i Pasqua amb 50 xiquets i xiquetes del sistema de protecció de la Generalitat.

Estos camps s’emmarquen en la campanya de voluntariat juvenil ‘Viu la solidaritat 2024’, celebrats a la primavera, i organitzats de manera conjunta per l’IVAJ i la Direcció General de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic.

En els camps ‘Divertix-te I i II’ participen 41 jóvens voluntàries i voluntaris que conviuen i compartixen experiències amb 50 xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 9 i 12 anys tutelats per la Generalitat.

El director general de l’IVAJ ha destacat que estos camps “promouen importants valors entre la joventut i forgen ferramentes per al seu futur, com el treball en equip, la companyonia, l’empatia i el respecte mutu”.

Vicente Ripoll ha recorregut les instal·lacions dels dos camps i ha conversat amb el personal voluntari que durant estos dies de vacacions compartixen, de manera solidària, el seu temps lliure amb xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat.

Camps de voluntariat

Els camps estan dirigits a jóvens de diferents procedències que es comprometen de manera voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació. Tal com indica la convocatòria, la realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d’aprenentatge intercultural.

Se celebren a la primavera, estiu i hivern en camps de la Comunitat Valenciana o en altres comunitats autònomes i en els organitzats pel Servici Voluntari Internacional (SVI). Estos últims es desenvolupen, preferentment, durant els mesos de juliol i agost, i la duració dependrà de la comunitat autònoma o entitat organitzadora de cada camp.

Respecte als servicis, s’inclou l’allotjament en instal·lacions adequades per a l’activitat; règim de pensió completa; formació necessària per al correcte desenvolupament del projecte tècnic; programes d’oci educatiu, amb activitats d’animació i de tipus cultural; i assegurança d’accidents i de responsabilitat civil.

La relació de places i projectes dels camps està publicada en la web de l’IVAJ, on es pot trobar tota la informació relativa a la seua organització.

 

Galeria d'imatges