Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Guardons

Ivace+i Energia anima particulars, empreses, ajuntaments i entitats a participar en la 15 edició de Premis Nacionals de l’Energia

04/04/2024
Ivace+i Energia anima particulars, empreses, ajuntaments i entitats a participar en la 15 edició de Premis Nacionals de l’Energia
  • La convocatòria per a participar en estos premis, dotats amb 1.500 euros, estarà oberta fins al pròxim 15 d’abril
  • Ivace+i i EnerAgen convoquen estos premis, que s’entregaran a Granada el pròxim 13 de juny

 

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha convocat, conjuntament amb l’Associació Espanyola d’Agència d’Energia (EnerAgen), la 15a edició dels Premis Nacionals d’Energia.

Estos premis reconeixen les millors iniciatives públiques, privades, en matèria d’educació, sensibilització i difusió i en comunitats energètiques. En total, quatre categories a les quals poden presentar-se persones físiques, entitats, empreses, associacions, organitzacions, les administracions públiques i les comunitats energètiques, que hagen destacat pel seu compromís amb la transició energètica.

El director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, ha explicat que l’objectiu d’estos premis és “visibilitzar i premiar els millors projectes desenvolupats en benefici de la transició energètica” a escala nacional i per a això, Ivace+i serà l’encarregat d’avaluar les candidatures presentades a la Comunitat Valenciana.

El premi a la millor iniciativa privada reconeixerà l’actuació que destaque pel seu enfocament innovador i per la seua contribució als objectius de la transició energètica en qualsevol àmbit: energies renovables, eficiència energètica, mobilitat, emmagatzematge, agregació i/o flexibilitat de la demanda, solucions circulars en el sector energètic, etc.

El guardó per a la millor iniciativa pública premiarà el projecte en favor de la transició energètica que siga exemplaritzant i inspirador per a altres administracions públiques. Esta actuació haurà de contribuir a generar beneficis socials, econòmics i, particularment mediambientals, així com oferir solucions fàcilment extrapolables a altres àmbits territorials i/o sectorials.

Així mateix, es premiarà també la millor iniciativa en l’àmbit de l’educació, sensibilització i difusió de la transició energètica i, finalment, es reconeixerà el compromís de la ciutadania en premiar la millor iniciativa en matèria de comunitats energètiques.

Cada una de les categories està dotada amb 1.500 euros i el termini per a presentar les seues candidatures es prolongarà fins al 15 d’abril. Així, Ivace+i seleccionarà un màxim de 5 candidatures d’entre totes les propostes rebudes, que competiran amb les presentades per les altres comunitats autònomes. Posteriorment, un comité tècnic d’Eneragen seleccionarà un total de 5 projectes per categoria a escala nacional.

L’avaluació final de les candidatures seleccionades en cada una de les categories de premi convocades es durà a terme per un jurat format per experts en el sector, dels àmbits institucional, empresarial, universitari, tecnològic i periodístic.

Els Premis, patrocinats per Redeia, s’entregaran el 13 de juny a Granada, en la cerimònia de lliurament de guardons organitzada en esta edició amb el suport de l’Oficina Provincial d’Energia de la Diputació Provincial de Granada.

 

Galeria d'imatges