Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Biodiversitat

Medi Ambient realitza 77 repoblacions educatives amb motiu del Dia de l’Arbre a la Comunitat Valenciana

06/04/2024
Medi Ambient realitza 77 repoblacions educatives amb motiu del Dia de l’Arbre a la Comunitat Valenciana
  • El director general de Medi Natural destaca la importància “d’estes accions de caràcter divulgatiu per a conscienciar de la necessitat de conservar la biodiversitat vegetal de les nostres muntanyes”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha realitzat 77 repoblacions educatives durant el mes de març amb motiu del Dia de l’Arbre a la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) i Parcs Naturals.

Esta iniciativa, que es du a terme cada any, fa valdre la importància de protegir els boscos i el paper que tenen els arbres i la vegetació en general a absorbir diòxid de carboni, així com per a la fixació de sòl.

En este sentit, el director general de Medi Natural, Raúl Mèrida, ha destacat la importància “d’estes accions de caràcter divulgatiu per a conscienciar de la necessitat de conservar la biodiversitat vegetal de les nostres muntanyes”.

En la campanya d’enguany s’han plantat més de 12.000 arbres de 50 espècies autòctones al llarg de les activitats de repoblació i educació ambiental que s’han fet, de gener a març, als parcs naturals de la Comunitat Valenciana.

Raúl Mèrida ha recordat que “tan importants són les accions de repoblació d’arbres i espècies frondoses, matoll baix i plantes rebrotadores com les accions de caràcter educatiu, en les quals incidix la Conselleria”.

Estes repoblacions educatives, en les quals han participat col·legis, associacions i empreses, han estat dirigides a tota mena de públic, i s’ha evidenciat l’interés de la ciutadania per tindre un entorn natural ben conservat.

A més de les espècies que habitualment componen els nostres ecosistemes, també s’ha reforçat amb espècies vulnerables com ara la jara de Cartagena o els 200 peus de Frangula alnus (fràngula), espècie vulnerable en el Catàleg valencià d’espècies de flora amenaçada, que s’ha introduït per a formar part de les riberes del Parc Natural del Túria; així com 400 peus d’Ulmus minor (om) resistent a la grafiosi, una malaltia fúngica que sol afectar esta espècie.

Galeria d'imatges