Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Habitatge

La Vicepresidència Segona participa en la Fira de Materials de Construcció ‘Firamaco’ que se celebra a Alacant

04/04/2024
La Vicepresidència Segona participa en la Fira de Materials de Construcció ‘Firamaco’ que se celebra a Alacant
  • La Generalitat participa en les jornades tècniques de Firamaco a través d’una ponència sobre el funcionament de la ferramenta informàtica Gescal
  • El secretari autonòmic ha recordat que “els habitatges inclosos en el Pla Viu complixen amb les exigències d’eficiència energètica i sostenibilitat” en els edificis

 

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge ha estat present en la posada en marxa de la 24 edició de ‘Firamaco’, la Fira de Materials de Construcció, Reforma, Rehabilitació i Estalvi Energètic, i la primera edició d’‘ExpovansTracks’, Saló del Vehicle Industrial i Comercial, que se celebren a Alacant.

El secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, ha participat en l’acte inaugural dels dos certàmens, acompanyat del director general de la Institució Firal Alacantina (IFA), Alejandro Morant i del president de la Cambra Oficial de Comerç d’Alacant, Carlos Baño, i han recorregut els diferents expositors que romandran oberts fins al 6 d’abril en el recinte d’IFA.

El certamen pretén ser un punt de trobada per als diferents professionals del sector, com ara arquitectes, aparelladors, promotors immobiliaris, entre altres, per a l’intercanvi de coneixements i solucions innovadores destinades a la millora en l’eficiència energètica i sostenibilitat en la construcció d’habitatges i edificis.

Sebastián Fernández ha destacat la importància de l’esdeveniment, ja que centra les seues activitats en la rehabilitació energètica, “una condició decisiva per a reduir el consum energètic i les emissions de CO₂ en el sector de l’edificació”, a més de promocionar l’actualització dels edificis existents que conformaran la majoria del parc immobiliari del futur.

I ha afegit que, precisament, “els habitatges inclosos en el Pla Viu complixen i compliran amb les exigències d’eficiència energètica i sostenibilitat que necessiten per a reduir la contaminació en la construcció”.

Respecte al Pla Viu, el secretari autonòmic ha recordat que este pla “suposa més de 7.000 milions d’impacte econòmic dels quals 1.700 milions, segons estudis del sector, són només la inversió directa en la construcció, la qual cosa suposarà, a més, un impacte per al sector de l’edificació”.

Al seu torn, Firamaco servix de mostra perquè les empreses del sector de la construcció puguen exhibir els nous productes i innovacions tecnològiques en l’edificació i intentar donar resposta a problemes de valors socials, energètics, mediambientals, industrials i urbans.

Concretament, la Generalitat disposa d’un expositor, entre més d’un centenar que reunix la fira, a través del qual es mostren les actuacions realitzades des de l’àrea d’Habitatge en relació amb la innovació, qualitat i sostenibilitat en l’edificació i rehabilitació.

Així mateix, la Vicepresidència Segona participa en el programa d’activitats este divendres, amb una ponència conduïda per tècnics de la Generalitat sobre l’aplicació informàtica Gescal, ferramenta per a l’elaboració i registre del Llibre de gestió de qualitat d’obra LG23.

D’altra banda, la celebració d’ExpovansTracks reunix més de 40 firmes expositores que disposen de novetats relacionades amb vehicles elèctrics que afavorixen la mobilitat sostenible en entorns urbans.

 

Galeria d'imatges