Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
‘Les Arts és Lied’

Les Arts clausura el seu cicle de ‘Lied’ amb Ekaterina Semenchuk en una vetlada dedicada al repertori rus

07/04/2024
Les Arts clausura el seu cicle de ‘Lied’ amb Ekaterina Semenchuk en una vetlada dedicada al repertori rus
  • Torna a la Sala Principal, que encara recorda les seues sublims interpretacions en Il trovatore, La forza del destino i Macbeth
  • Acompanyada pel pianista Semyon Skigin, de la llegendària escola de Sant Petersburg, interpretarà cançons de Glinka i de Mússorgski

El Palau de les Arts Reina Sofia clausura la quinta edició del seu cicle de ‘Lied’ amb l’esperat retorn a la Sala Principal d’Ekaterina Semenchuk, una de les mezzosopranos més rellevants del panorama internacional, diumenge que ve, 14 d’abril, a les 19.00 hores.

Acompanyada pel reconegut pianista, Semyon Skigin, de la llegendària escola de Sant Petersburg, la diva bielorussa es descobrix davant del públic de Les Arts com a recitalista amb una vetlada al voltant del repertori rus.

Artista imprescindible en les temporades del Covent Garden londinenc, La Scala milanesa, el Metropolitan de Nova York o les òperes de París i Viena, Ekaterina Semenchuk va realitzar el seu debut operístic a Espanya en Les Arts, on ha recollit èxits destacats per les seues incursions verdianes en títols com Il trovatore, Macbeth o La forza del destino.

Per al seu primer recital a València, la mezzosoprano proposa pàgines de dos compositors eslaus imprescindibles, Mikhaïl Glinka i Modest Mússorgski. Semenchuk dedicarà la primera part al romanticisme rus de Glinka amb Adeu a Sant Petersburg, que inclou alguns dels temes més populars d’este moviment, com ara l’amor, la gelosia, la naturalesa, l’exotisme oriental i també un homenatge a la bellesa del paisatge rus en la cèlebre romança La alondra.

Després del descans, la mezzosoprano de Minsk presenta un dels cicles més extensos de cançons del gènere, ‘Cants i danses de la mort’, de Mússorgski. Peça de colpidora força dramàtica, les quatre cançons retraten la mort en diversos moments de la vida: un xiquet, una donzella, un borratxo i el camp de batalla.

Galeria d'imatges