Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Transport públic

TRAM d’Alacant oferix a partir del 9 d’abril un servici d’autobús entre Olla de Altea i Calp amb motiu de les obres en la zona del Mascarat

07/04/2024
Estació de Calp
  • L’incendi ocorregut el mes de gener passat obliga a executar esta actuació, que comporta la interrupció de la circulació en la línia 9
  • Els treballs d’emergència s’executen de manera paral·lela i coordinada als dels viaductes ferroviaris nous de Mascarat i Algar

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) inicia el dimarts 9 d’abril les obres d’emergència en la zona del Mascarat de la línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), que obliguen a interrompre inicialment la circulació ferroviària entre les estacions d’Olla de Altea i Calp.

FGV disposarà el mateix 9 d’abril, des de l’inici del servici, transport alternatiu d’autobús entre estes dos parades. Els vehicles previstos mantenen l’horari de pas dels trens en la zona afectada, amb una modificació de les hores d’eixida, pas i arribada en el tram Benidorm-Olla de Altea-Calp.

Els vehicles programats són accessibles per a facilitar l’accés de les persones de mobilitat reduïda (PMR) i els usuaris es poden informar a través dels canals habituals, com ara panells informatius en estacions, web i app oficial.

Després d’este primer tall, que afectarà el tram Olla de Altea-Calp, a partir de setembre la interrupció s’establirà entre Garganes i Calp i, posteriorment, el mes d’octubre s’ampliarà fins a Teulada. En una última fase, abans de finalitzar les obres al desembre, el tall comprendrà el tram Garganes-Calp.

FGV recorda a tots els usuaris que es pot obtindre més informació en el telèfon d’informació 900 72 04 72, en la pàgina web de TRAM d’Alacant i en l’aplicació oficial de TRAM d’Alacant.

Obres en els viaductes d’Algar i Mascarat

Esta actuació s’executa de manera paral·lela i coordinada a les obres dels nous viaductes ferroviaris de Mascarat i Algar de la línia 9, situats al terme municipal d’Altea. El pressupost conjunt supera els 16 milions d’euros i compta amb finançament de fons europeus.

FGV ha fet coincidir estes tres actuacions per a completar, abans de final d’any, el procés de modernització de la línia 9 que unix Benidorm i Dénia.

Una vegada finalitzades les obres de renovació dels viaductes d’Algar i Mascarat, les modernes unitats de propulsió dièsel-elèctrica Sèrie 5000 podran circular per tota la línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) per a evitar als viatgers el transbord que s’executa actualment a Calp.

FGV s’ha posat en contacte amb els ajuntaments afectats per a informar i coordinar les actuacions previstes a l’hora d’oferir el servici alternatiu d’autobús en els trams en els quals està previst executar estos treballs.

Actuació d’emergència

Les obres d’emergència tenen com a objectiu esmenar els efectes provocats per l’incendi patit en esta zona el mes de gener passat i que va afectar la infraestructura ferroviària als termes municipals d’Altea i Calp.

Entre les accions que cal executar es troba la retirada d’arbratge; la mitigació de possibles riscos geològics, la reconstrucció d’un terraplé i infraestructura de drenatge, i la reducció de l’erosió en talussos i vessants pròxims al traçat de la via.

Les obres afecten els trams Olla de Altea-Calp i Calp-Benissa-Teulada, ja que FGV aprofitarà el tall del servici ferroviari per a fer, durant el mes d’octubre, una obra de manteniment de la infraestructura i la via que afecta el tram Calp-Benissa.

Galeria d'imatges