Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Reinversió a Ibi

Nuria Montes: “L’empresa Smurfit Kappa d’Ibi és un exemple del desenvolupament industrial més capdavanter a la Comunitat Valenciana”

05/04/2024
Nuria Montes: “L’empresa Smurfit Kappa d’Ibi és un exemple del desenvolupament industrial més capdavanter a la Comunitat Valenciana”
  • La consellera ha visitat este divendres les instal·lacions d’esta multinacional líder mundial en la fabricació d’embalatges de cartó ondulat
  • La companyia ha previst una reinversió de 54 milions d’euros que permetrà duplicar la capacitat productiva i el seu capital humà

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha visitat este divendres la seu de l’empresa Smurfit Kappa Bag-in-Box a Ibi (Alacant) després de l’anunci de l’empresa de reinvertir 54 milions d’euros en esta planta.

“És una gran satisfacció conéixer de primera mà els innovadors sistemes de producció i els plans d’expansió a la Comunitat Valenciana d’una multinacional líder en la fabricació d’embalatges de cartó ondulat en el món”, ha indicat Montes.

La consellera hi ha afegit, a més, que es tracta d’“una empresa que continua apostant per la Comunitat Valenciana, on compta amb diverses seus i on realitzarà una important reinversió amb l’objectiu de doblar la seua producció i el capital humà”.

La inversió de 54 milions d’euros en la planta d’Ibi permetrà doblar la seua capacitat productiva amb una ampliació de la superfície de 20.000 metres quadrats a 40.000, així com la contractació de persones, que passaran de 250 empleats a prop de 500 en els pròxims quatre anys.

En les seues declaracions als mitjans de comunicació, Montes ha recalcat la importància de donar visibilitat a les empreses situades a la Comunitat Valenciana, “on som capaços de ser líders mundials”, com és el cas de Smurfit Kappa amb el sistema Bag-in-Box fabricat a Ibi.

Nuria Montes ha reiterat el “total suport” del Govern Valencià a este projecte i ha assenyalat la reducció burocràtica com una de les matèries en les quals es pot fer costat a esta empresa. “El Pla Simplifica que posarà en marxa Carlos Mazón serà interessantíssim per a poder continuar amb la producció industrial i millorar, a més, els processos”, ha indicat.

A més, entre els reptes que planteja el desenvolupament de projectes capdavanters a la nostra regió, Montes ha assenyalat la importància d’invertir en l’especialització de capital humà amb l’objectiu de comptar amb personal prou format i preparat per a incorporar-se a estos processos productius.

Aposta per la sostenibilitat

La consellera ha destacat, així mateix, l’aposta d’esta empresa per la sostenibilitat i la innovació constants. “Este equip de treball va saber veure fa molts anys la necessitat d’apostar per la sostenibilitat amb la reducció de plàstics i per això van virar el seu procés productiu cap allò que anava a ser el futur, que ja és el present”.

La reinversió en la planta d’Ibi està destinada a enfortir la sostenibilitat tant de les operacions de la planta com del seu catàleg de productes, amb sistemes millorats de gestió de residus i estalvis significatius en el consum d’energia.

Una aposta que ha posicionat la Comunitat Valenciana com un referent de la sostenibilitat en embalatge i embalatge a escala espanyola i europea.

Orígens Smurfit Kappa

D’origen irlandés, Smurfit Kappa va començar la marxa en 1934 per a establir-se l’any 1998 als Estats Units. Gran part del seu èxit es deu a l’exclusiu sistema que té de producció integrada, basat en el proveïment de matèries primeres dels seus propis boscos i en la inversió constant en plantes de reciclatge per a l’obtenció de fibra recuperada.

En 2005, Jefferson Smurfit es va fusionar amb Kappa Packaging, una companyia amb seu als Països Baixos fundada en 1974, fins llavors el fabricant més gran d’Europa d’embalatge de cartó i cartó ondulat, per a formar Smurfit Kappa.

L’empresa continua creixent i té més de 47.000 empleats en 350 plantes de producció situades en 36 països i una facturació d’11.3 bilions d’euros. La seu central es troba a Dublín i té seus regionals a Amsterdam i Miami.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes

Consellera Nuria Montes