Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Reunió

El Consell col·laborarà amb el clúster audiovisual de la CV perquè el sector es convertisca en un referent d’innovació internacional

05/04/2024
El Consell col·laborarà amb el clúster audiovisual de la CV perquè el sector es convertisca en un referent d’innovació internacional
  • La Comunitat compta amb 801 empreses del sector (el 8 % del total nacional), l’afiliació del qual a la Seguretat Social s’ha incrementat des de 2016 més d’un 70 %
  • Els representants del sector audiovisual han proposat a la Generalitat la col·laboració i participació en tres projectes que servisquen de tracció de la indústria audiovisual i es configuren com una xarxa de referència per a productores i generadors de contingut nacional i internacional

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, s’ha reunit amb representants del clúster audiovisual de la Comunitat Valenciana, als qui ha traslladat “el compromís i la voluntat del Consell de total col·laboració perquè el sector es convertisca en un referent d’innovació internacional”.

“El sector audiovisual és un sector estratègic, en constant evolució i amb un enorme potencial transformador, tant per a la societat com per als individus, i des de l’Administració estarem al seu costat amb propostes i diàleg”.

Esta col·laboració s’emmarca dins de l’estratègia del Consell de reactivar el sector amb mesures com la reobertura de la Ciutat de la Llum, donant oportunitats a coproduccions, captant nous rodatges per a la Comunitat i generant empreses de servicis.

En l’actualitat la Comunitat compta amb 801 empreses del sector audiovisual, la qual cosa representa el 8 % del total d’Espanya; un sector que en el període 2016-2023 ha incrementat les afiliacions a la seguretat social més d’un 70 %.

Durant la reunió, els representants del clúster audiovisual han proposat a la Generalitat la col·laboració i participació en tres projectes de rellevància per a la Comunitat.

Es tracta de la posada en marxa d’una oficina per a la promoció internacional audiovisual a través del clúster, s’aposta també pel disseny i la gestió d’una estructura que potencie la marca Comunitat Valenciana, així com per l’impuls d’un laboratori d’innovació audiovisual com a primer pas per a aconseguir el reconeixement europeu en 2026 dins del programa Creativa MEDIA de la Unió Europea.

Estes accions s’emmarquen en la política del clúster de crear un ecosistema multidisciplinari que servisca de tracció de la indústria audiovisual i es configure com una xarxa de referència per a productores i generadors de contingut nacional i internacional.

Per a fer-ho, la seua prioritat implica intensificar l’activitat econòmica de la Comunitat, les oportunitats de negoci lligades a la innovació i la creació d’ocupació especialitzada.

“Esta visió transversal del clúster permet traçar estratègies alineant possibles sinergies que es produïsquen en sectors com el turisme, la indústria, l’emprenedoria, l’educació, la sostenibilitat, la internacionalització o l’economia circular, i situar la marca Comunitat Valenciana com un espai d’innovació audiovisual de referent internacional”, ha conclòs Montes.

El clúster del sector audiovisual el componen la patronal del sector de la producció audiovisual de la Comunitat Valenciana amb 25 anys d’antiguitat (PAV) i la patronal del sector de les empreses de servicis audiovisuals de la CV (AESAV), que compten amb important representació dins del sector.

Galeria d'imatges