Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Promoció turística

Turisme Comunitat Valenciana aposta pel turisme polonés per a diversificar mercats

07/04/2024
Turisme Comunitat Valenciana aposta pel turisme polonés per a diversificar mercats
  • La Generalitat intensifica la promoció turística de la Comunitat Valenciana en el mercat polonés durant este mes d’abril
  • L’objectiu, segons la consellera Nuria Montes, és “aprofitar el potencial d’este mercat, que és un emissor dinàmic i amb bones expectatives de creixement”

Turisme Comunitat Valenciana intensifica les actuacions de promoció turística en el mercat polonés durant este mes d’abril amb l’objectiu d’incrementar l’arribada de turistes procedents de Polònia, un mercat emergent amb bones perspectives d’augment.

En concret, Turisme CV participa en una gira organitzada pel turoperador Nekera juntament amb l’Oficina Espanyola de Turisme de Varsòvia, que tindrà lloc a les ciutats de Varsòvia i Katowice els dies 9 i 10 d’abril.

En esta acció promocional, Turisme participa amb una taula de treball. També hi assistixen Benidorm i Alacant City&Beach compartint una altra taula, així com Costa Blanca, l’associació hotelera APHA i les empreses hoteleres Magic Hotels, GF Hotels, Estimar Hotels, Spa Porta Maris by Meliá i Bali Hotels.

L’objectiu, segons la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, és “aprofitar el potencial d’este mercat, que és un emissor dinàmic i amb bones expectatives de creixement”.

Per això, Montes ha assenyalat que, “durant este mes d’abril, participem en dos accions promocionals a Polònia, un mercat amb molt de potencial”, i ha destacat que estes actuacions es realitzen ara “amb l’objectiu de contribuir a l’arribada de turistes polonesos a la nostra destinació”.

A més, ha explicat que durant 2024 “hem planificat diverses accions promocionals en este mercat, tant en els mesos de juny i juliol com per a la tardor”, i ha remarcat que “el nostre objectiu és diversificar els nostres mercats emissors i aprofitar el creixement que està tenint Polònia”.

Cal assenyalar que els turistes procedents de Polònia s’han incrementat notablement en els últims anys. L’any 2023 van visitar la Comunitat Valenciana un total de 290.400 turistes procedents de Polònia, xifra que suposa un 2,8 % de la quota de mercats internacionals per a la nostra destinació, i ocupa el lloc 11 en el rànquing d’emissors estrangers.

El turoperador Nekera, l’organitzador de la gira juntament amb Turespaña, disposa d’una xarxa de 2.040 agències repartides per tot Polònia, a més dels canals de venda en línia, i va créixer un 83 % en vendes brutes anuals en 2023 respecte a l’anualitat 2022. Este turoperador ven principalment estades en hotels de Benidorm, Costa Blanca i Costa Azahar, però té la intenció de continuar creixent ampliant la seua oferta en destinacions costaneres i citybreaks a València i Alacant.

El dia 9 d’abril tindrà lloc el taller a la capital, Varsòvia, i el dia 10 se celebra un segon taller en Katowice, ciutat que té el principal aeroport xàrter de Polònia i una de les principals zones emissores del país. Es tracta d’una gira exclusivament dedicada a les destinacions i empreses espanyoles, on els participants podran mantindre reunions amb uns 200 agents de viatge especialitzats en la destinació Espanya.

Acció de promoció a peu de carrer

A més, del 26 al 28 d’abril Turisme Comunitat Valenciana participarà en una acció de màrqueting a peu de carrer dirigida al públic final en un centre comercial de Gliwice, important ciutat de l’àrea metropolitana de Katowice, ciutat que compta amb el principal aeroport xàrter de Polònia i és una de les principals zones emissores del país.

Turisme Comunitat Valenciana participa en esta acció amb un punt d’informació on mostrarà l’oferta turística de la Comunitat Valenciana, a més de realitzar degustacions de productes valencians en la zona gastronòmica, on participa l’Exquisit Mediterrani.

Esta acció promocional està inclosa en el Pla operatiu anual 2024 per al mercat polonés i està organitzada per Turespaña a través de l’OET de Varsòvia. En l’espai de Turisme CV estaran presents també les marques Benidorm i Costa Blanca i es distribuirà material promocional de la resta de marques turístiques de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges