Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda

Servicis Socials destina a les Estades Vacacionals de 2024 una inversió de més d’1,1 milions d’euros

06/04/2024
Servicis Socials destina a les Estades Vacacionals de 2024 una inversió de més d’1,1 milions d’euros
  • La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha visitat, a l’Albir, persones amb discapacitat intel·lectual usuàries de les Estades Vacacionals de Setmana Santa i Pasqua 

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha visitat, a l’Albir, persones amb discapacitat intel·lectual usuàries de les Estades Vacacionals  de Setmana Santa i Pasqua en les quals Servicis Socials, a través de l’Institut Valencià de Servicis Socials (IVASS), ha fet una inversió de més d’1,1 milions d’euros (1.109.209,20 euros) en 2024, per als períodes del 28 de març al 8 d’abril i per a este pròxim mes d’agost.

Durant la visita, Camarero ha conegut el funcionament d’este programa d’oci i temps lliure que permet a persones amb discapacitat intel·lectual procedents de la residència Manises de l’IVASS gaudir un allotjament vacacional, i s’ha referit als beneficis que suposen esta classe d’iniciatives que afavorixen les relacions socials i contribuïxen a millorar el desenvolupament personal.

També ha recordat la importància de “potenciar l’autonomia i participació social” de les persones amb discapacitat intel·lectual i ha destacat que la Generalitat “promou servicis i suports que afavorixen el compliment d’estos objectius”.

La vicepresidenta, a més, ha posat en relleu la labor que desenvolupa l’equip de professionals d’estes estades amb la supervisió de cada recurs i prestant els suports necessaris a les persones usuàries perquè puguen gaudir de les seues vacacions.

Així mateix, ha indicat que és fonamental que persones amb discapacitat intel·lectual tinguen l’oportunitat de participar en activitats recreatives, d’esplai, culturals o esportives, “en igualtat de condicions que la resta de la població”.

Estades Vacacionals Setmana Santa i Pasqua

En concret, per a les estades de Setmana Santa i Pasqua, l’IVASS ha destinat al voltant de 376.000 euros en la contractació del personal i dels allotjaments.

El programa s’ha realitzat amb grups reduïts en períodes: entre el 28 de març i fins al 2 d’abril i entre el 2 abril i el 8 d’abril.

Els beneficiaris del programa són 209 persones amb discapacitat intel·lectual i persones amb malaltia mental crònica dels centres i servicis de l’Institut Valencià de Servicis Socials.

Les persones amb discapacitat intel·lectual procedixen dels cinc habitatges tutelats (quatre a la ciutat de València i un a Rocafort) i de les nou residències de l’entitat a la Comunitat Valenciana, huit de les quals corresponen a la província de València (Bennàger a Aldaia, Caixa Ontinyent a Xàtiva i Ontinyent, Carmen Picó a Alzira, L’Almara a Burjassot, La Humanitat a Cheste, PRAGA a Rocafort i Manises) i una residència a la província d’Alacant (Jubalcoy a Elx).

També gaudixen de les vacacions en estes estades les persones usuàries dels dos centres específics de malaltia mental crònica de l’IVASS, el CEEM Mossèn Cirilo a Alcoi (Alacant) i el CEEM Albocàsser (Castelló).

Un equip de 133 professionals s’encarrega de les labors de suport i acompanyament a les persones usuàries. Totes les estades estan supervisades de manera permanent per coordinadors i disposen d’un equip medicosanitari telefònic 24 hores, que s’encarrega d’atendre les possibles incidències que s’hi puguen originar.

S’han seleccionat onze hotels de les províncies d’Alacant i Castelló, de tres i quatre estreles i amb instal·lacions accessibles.

Els hotels són Meliá, Medplaya Regent i Magic Cristall, els tres a Benidorm; Rober Palas a l’Albir, Roca Esmeralda a Calp, i Campanile a Alacant, i els hotels Ágora, Prado, Acuazul, Plaza Suites, els quatre a Peníscola, i Intur Orange a Benicàssim.

A més del programa vacacional de l’IVASS, la Conselleria finança el programa d’Estades Vacacionals  per a persones amb discapacitat física o sensorial a través d’una convocatòria anual publicada en el DOGV, a la qual poden accedir les entitats sense ànim de lucre que organitzen estes activitats.

Galeria d'imatges