Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Pla Viu

Susana Camarero anuncia una inversió de 12 milions d’euros per a la major construcció de l’última dècada d’habitatge social a Benidorm

11/04/2024
Susana Camarero anuncia una inversió de 12 milions d’euros per a la major construcció de l’última dècada d’habitatge social a Benidorm
  • La vicepresidenta segona visita la parcel·la en la qual es preveu construir 91 habitatges dins del Pla Viu impulsat per la Generalitat
  • Manté una reunió amb el secretari general de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a donar a conéixer el conveni firmat amb l’FVMP per a impulsar la promoció d'habitatges de protecció pública

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha anunciat una inversió de 12 milions d’euros per a la major construcció que Benidorm ha tingut en l’última dècada d’habitatge social, la qual cosa suposarà la construcció de 91 habitatges que es destinaran a lloguer assequible.

Susana Camarero ha visitat la parcel·la en la qual es preveu la construcció d’estos 91 habitatges, emmarcats en el Pla Viu de la Comunitat Valenciana de la Generalitat. L’objectiu d’este pla és impulsar la promoció de 10.000 habitatges de protecció pública (HPP) en esta legislatura mitjançant la mobilització de sòl públic disponible i la col·laboració publicoprivada.

En la visita, la vicepresidenta ha estat acompanyada pel secretari general de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Luís Martínez-Sicluna; l’alcalde Benidorm, Antonio Pérez; el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Miguel Bailach; i el vicesecretari de la FVMP, Modesto Martínez.

La parcel·la en la qual s’alçaran estos habitatges està situada als entorns de la platja de Ponent de Benidorm, a l’avinguda Guatemala, i serà cedida per l’Ajuntament de Benidorm a la Generalitat. Així mateix, en breu està prevista la recepció d’esta parcel·la per part de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha).

La vicepresidenta ha destacat la importància d’esta actuació que suposarà la construcció d’habitatge assequible en un municipi tan turístic com Benidorm, en el qual en els últims anys no s’ha impulsat cap habitatge de protecció pública que donara resposta a les necessitats de la ciutadania.

La construcció d’estos 91 habitatges serà possible gràcies a la col·laboració entre la Generalitat, l’Ajuntament de Benidorm i el sector privat. L’obra té un pressupost de 12.036.685 euros, dels quals 4 milions d’euros procedixen de Fons Europeus Next Generation.

Segons l’estudi preliminar realitzat per la Generalitat, l’edifici es desenvolupa en una torre de 20 plantes d’habitatges. De la planta 1 a l’11 es construiran 5 habitatges per planta i en les restants, 4 habitatges per planta. Els habitatges tindran plaça d’aparcament i traster i n’hi hauran d’1, 2 i 3 dormitoris amb superfícies que oscil·len entre 50 i 80 metres quadrats.

Col·laboració interadministrativa

Després de visitar la parcel·la, la vicepresidenta i altres autoritats s’han traslladat a l’Ajuntament de Benidorm per a mantindre una reunió en la qual s’ha explicat el model valencià de col·laboració interadministrativa per a l’impuls de la HPP a la Comunitat.

En la reunió, el secretari general de la FEMP ha mostrat el seu interés per este tipus de col·laboració que inclou el conveni que el passat 2 d’abril van firmar el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la presidenta de l’FVMP, Rocío Cortés, per a promoure habitatges de protecció pública en sòl de les administracions locals de la Comunitat.

Segons un estudi de l’Institut Valencià de l’Edificació, en el sòl públic disponible de titularitat dels ajuntaments de més de 10.000 habitants podrien construir-se més de 9.200 habitatges: 562 a la província de Castelló, 6.200 a la província de València i 2.466 a la província d’Alacant. A més, es posarà a la disposició del Pla Viu el sòl de titularitat de la Generalitat a través de l’EVha així com els solars per a habitatge de protecció pública de titularitat privada pendents de desenvolupar que podran allotjar més de 4.000 habitatges.

 

Galeria d'imatges