Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Missió de prospecció de l’Ivace

Dotze empreses emergents valencianes busquen noves oportunitats i inversió en l’ecosistema de Miami

14/04/2024
  • L’Ivace+i ha organitzat una missió de prospecció en l’ecosistema de Miami amb una agenda de reunions amb contactes locals

Dotze empreses emergents de la Comunitat Valenciana viatgen a Miami esta setmana en una missió de prospecció encapçalada pel director general d’Innovació, Juan José Cortés, i organitzada per Ivace+i Internacional, en col·laboració amb Icex Espanya Exportació i Inversions.

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que l’objectiu d’esta acció és conéixer de primera mà l’ecosistema local i buscar noves oportunitats i inversió a través de diverses activitats coordinades per l’Ivace+i.

Les dotze empreses emergents de la Comunitat desenvoluparan una agenda de treball organitzada per l’antena de l’Ivace a Miami, amb la qual es pretén que les empreses “aprenguen a desenvolupar-se en l’ecosistema per a aconseguir inversió i una possible implantació en un mercat amb gran potencial i que és porta d’entrada al mercat llatinoamericà”, ha indicat Olivas.

De manera paral·lela i amb l’objectiu d’aprofitar al màxim els contactes amb entitats i agents d’innovació a Miami, el director general d’Innovació mantindrà una agenda de treball amb l’associació liderada per empresaris i representants governamentals Miami Dade Beacon Council, així com representants de WE Family Offices, Welwaze Medical Inc. i Raymond James.

Així mateix, està prevista la visita al port de Miami, motor econòmic del comtat de Miami Dade, que aporta quaranta-tres mil milions de dòlars a l’economia local i dona suport a més de 334.000 llocs de treball al sud de Florida.

En este sentit, Juan José Cortés ha explicat que “Miami és un mercat molt interessant per a les nostres empreses, a més de ser la porta d’entrada tant als Estats Units com a l’Amèrica Llatina”.

“Fins a un 70 % de les empreses espanyoles amb èxit als Estats Units van començar a Miami, la qual cosa ens dona una idea del seu potencial”, ha indicat Cortés.

Per la seua banda, les empreses emergents que participen en esta missió mantindran reunions amb fonts de captació de talent, empreses proveïdores de servicis i consultores especialitzades en empreses tecnològiques. Així, la delegació visitarà el Miami Dade College, on coneixeran el nou centre de IA i innovació, així com el centre MAGIC (Miami Animation & Gaming International Complex).

També està prevista la visita al Data Center de Telefónica a Miami, el més important de la companyia a Amèrica, des del qual donen servici als seus principals clients als Estats Units, Llatinoamèrica, Europa i Àsia.

A més d’este programa de treball, les empreses participants desenvoluparan una agenda organitzada per ICEX Espanya Exportació i Inversions.

Fira eMerge Americas

Els dies 18 i 19 d’abril, les empreses participaran en la fira eMerge Americas, el certamen tecnològic més important dels Estats Units, al pavelló d’Espanya, organitzat per Icex Espanya Exportació i Inversions.

El certamen eMerge Americas és un esdeveniment tecnològic que atrau inversors de capital de risc, empreses i innovadors tecnològics internacionals.  

L’esdeveniment eMerge Americas és un ecosistema innovador que convertix Miami en el centre tecnològic d’Amèrica i una convocatòria única per a fomentar la innovació i inversió a Florida i Llatinoamèrica.