Presidència
Falles 2024

El director general de Participació destaca la labor que realitzen els valencians i valencianes en l’exterior “per a mantindre viva la nostra cultura, tradició i identitat”

12/04/2024
El director general de Participació destaca la labor que realitzen els valencians i valencianes en l’exterior “per a mantindre viva la nostra ...
  • José Tárrega assistix als actes de celebració de les Falles al municipi mallorquí de Calvià, organitzats pel Centre de Valencians en l’Exterior de la localitat

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha assistit a la recepció oficial d’autoritats i als actes de celebració de les Falles al municipi mallorquí de Calvià, organitzats pel Centre de Valencians en l’Exterior (CEVEX) d’esta localitat.

El director general de Participació ha assegurat que els valencians i les valencianes que residixen fora de la Comunitat “desenvolupen una labor encomiable per a mantindre viva la nostra cultura, tradició i identitat”, una tasca que “mereix tot el suport del Govern Valencià”, ha afirmat.

En este sentit, José Tárrega ha destacat “la defensa de la valencianitat que duen a terme les comunitats de valencians, teixint llaços i promocionant la Comunitat en qualsevol racó del planeta”.

Els actes amb motiu de les Falles a Calvià se celebren des del 12 fins al 14 d’abril. El programa festiu comença amb la plantà de la falla que es realitza amb el mètode ‘al tombe’, és a dir, sense grues i només amb la força humana. Durant les jornades festives es desenvoluparan diferents actes tradicionals com la mascletà, despertà, ofrena, revetla, cercaviles, paelles i la cremà, acompanyada per la Nit del Foc.

L’any 1994, un grup de valencians residents a la urbanització El Toro del municipi mallorquí de Calvià va emprendre l’aventura de fer amb les mans un monument faller per a celebrar la festa pròpia de la terra que conserven en els cors. Va ser l’origen de la falla El Toro, que actualment continua portant esta tradició valenciana a l’illa.

En l’actualitat hi ha un total de 42 CEVEX, dels quals 14 se situen a Espanya i la resta, fora de les nostres fronteres. La funció dels CEVEX és promoure i difondre la llengua, la cultura, el folklore i les tradicions valencians.

Galeria d'imatges