Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Competències matemàtiques i lingüístiques

Educació farà per primera vegada l’avaluació de diagnòstic a 112.000 alumnes de la Comunitat Valenciana de manera digital

12/04/2024
Educació farà per primera vegada l’avaluació de diagnòstic a 112.000 alumnes de la Comunitat Valenciana de manera digital
  • L’alumnat de 4t de Primària i 2n d’ESO farà la prova durant els mesos de maig i juny
  • La Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa ha tingut una primera reunió telemàtica amb els centres educatius per a informar-los del procés i les novetats

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa, ha organitzat l’avaluació de diagnòstic que marca la LOE-LOMLOE perquè es faça per primera vegada de manera digitalitzada en tots els centres sustentats amb fons públics de la Generalitat.

Aproximadament 112.000 alumnes de 4t de Primària i 2n d’ESO de centres públics de la Comunitat Valenciana faran al llarg dels mesos de maig i juny esta prova que avalua competències matemàtiques i lingüístiques (castellà, valencià i anglés).

La directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, ha mantingut este divendres una reunió telemàtica amb representants dels centres per a avançar-los els detalls del procés i les novetats d’esta prova de caràcter censal. A més, s’ha creat una comissió de seguiment per a donar suport als centres.

Escrig ha destacat la col·laboració entre les direccions generals d’Innovació i Inclusió i d’Infraestructures Educatives perquè la digitalització d’estes proves siga possible. “Som de les poques comunitats autònomes que ho fem així, i suposarà una descàrrega de treball per als docents, ja que no hauran de corregir ells les proves”, ha explicat.

A més, enguany les proves s’han adaptat per primera vegada a l’alumnat amb necessitats educatives específiques, tal com establix la LOE-LOMLOE.

L’avaluació de diagnòstic té caràcter informatiu, formatiu i orientador per als centres, per al professorat, per a l’alumnat i les famílies, així com per al conjunt de la comunitat educativa. Per a fer-ho, la Conselleria traslladarà els resultats a cada centre perquè els tinguen en compte en el disseny dels seus plans de millora.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

DG Xaro Escrig