Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
A Alcoi

El director general de Turisme reitera el compromís de la Generalitat per a “impulsar i preservar” les festes de la Comunitat Valenciana

12/04/2024
El director general de Turisme reitera el compromís de la Generalitat per a “impulsar i preservar” les festes de la Comunitat Valenciana
  • José Manuel Camarero ha participat en les jornades celebrades a Alcoi sobre les Festes de Moros i Cristians com a sector emergent a la Comunitat Valenciana, organitzades per ARAMULTIMÈDIA
  • Es tracta d’un fòrum de reflexió i debat amb experts i entitats del sector, l’objectiu del qual ha sigut analitzar el creixement d’esta indústria en els últims anys

El director general de Turisme, José Manuel Camarero, ha reafirmat el compromís de Turisme Comunitat Valenciana i de la Generalitat amb l’impuls del món festiu valencià.

José Manuel Camarero ha corroborat el suport del seu departament en la difusió i promoció d’estes tradicions “per a reforçar el seu posicionament a escala nacional i internacional”, així com per a “preservar estes manifestacions culturals per a les generacions futures”, hi ha afegit.

Per al director general de Turisme, “és crucial que continuem reconeixent els seus protagonistes, donant visibilitat a les nostres tradicions i treballant junts per a assegurar que les nostres festes continuen sent motiu d’orgull i un punt de trobada entre els valencians i aquells que ens visiten des d’altres llocs”.

Així s’ha pronunciat José Manuel Camarero a Alcoi durant la inauguració de les jornades sobre la indústria de les Festes de Moros i Cristians com a sector emergent a la Comunitat Valenciana, una trobada de reflexió i debat organitzada pel diari digital informatiu de l’Alcoià- el Comtat - la Foia i Xixona ARAMULTIMÈDIA, en col·laboració amb la Generalitat.

En l’obertura d’este fòrum, a més del director general de Turisme, han participat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés; el president de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, i la directora d’ARAMULTIMÈDIA, Lirios Silvestre.

Durant la seua intervenció, el director general de Turisme ha destacat la importància d’estes trobades, ja que, d’una banda, “evidencien la relació existent entre les festes, la cultura i el nostre estil de vida amb l’economia i la generació de negoci, tan important per al manteniment de molts sectors productius de la Comunitat”.

D’altra banda, “es presenten com a espais de reflexió on ixen idees, projectes i iniciatives de millora per a impulsar encara més les festes de la Comunitat Valenciana”, hi ha afegit.

En este context, José Manuel Camarero ha advocat per “entendre que les nostres festes són molt més que celebracions”. En este sentit, ha explicat que “són un motor econòmic, social i cultural indiscutible i aporten a la destinació autenticitat, singularitat i excel·lència”.

Sobre les jornades

Es tracta d’unes sessions en les quals es debat amb experts economistes, empresaris del sector i responsables de les entitats organitzadores d’estes manifestacions culturals arrelades a la Comunitat Valenciana.

En concret, s’han programat al llarg de les jornades tres taules de debat compostes per periodistes de proximitat, entitats festeres, empreses del sector i representants de bandes de música o ballets. L’objectiu ha sigut analitzar el creixement d’esta indústria en els últims anys.

Galeria d'imatges