Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Acolliment familiar

La Generalitat abona tres milions d’euros a famílies acollidores de xiquets, xiquetes i adolescents tutelats

12/04/2024
La Generalitat abona tres milions d’euros a famílies acollidores de xiquets, xiquetes i adolescents tutelats
  • El secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Ignacio Grande, s’ha reunit amb entitats d’acolliment familiar de la Comunitat Valenciana
  • Se’ls ha traslladat la voluntat de la Conselleria de “treballar de manera conjunta, escoltar el que demanen i pagar puntualment les prestacions”
  • Durant la reunió s’han abordat també les qüestions previstes que modificaran el decret d’acolliment familiar

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge ha abonat la quantitat de tres milions d’euros en prestacions econòmiques a les famílies acollidores de xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per la Generalitat.

El secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Ignacio Grande, i la directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic, Elena Albalat, han mantingut este divendres una reunió amb representants de les principals associacions i entitats d’acolliment familiar de la Comunitat Valenciana.

Amb l’abonament de 3.194.649 euros s’ha posat al dia el pagament de les prestacions de 1.480 famílies que en estos moments tenen en acolliment menors del sistema de protecció de la Generalitat.

Durant la trobada, Ignacio Grande i Elena Albalat han volgut traslladar a les famílies la “tranquil·litat” perquè els retards en els pagaments han sigut conseqüència d’una situació “puntual” i que s’està treballant per a garantir que reben regularment les quantitats que els corresponen.

Així mateix, el secretari autonòmic ha garantit a estes entitats la voluntat de la Conselleria de “caminar al seu costat, escoltar el que demanen i col·laborar” per a millorar el funcionament d’este recurs tan “necessari i essencial” per a molts xiquets, xiquetes i adolescents que es troben en el sistema de protecció.

En este sentit, ha reconegut i ha valorat totes les famílies acollidores, tant extenses com educadores, “per la inestimable labor que desenvolupen”, i ha assegurat que des del Consell es continuaran impulsant accions que “contribuïsquen a aconseguir que les persones menors tutelades per la Generalitat puguen desenvolupar-se en un ambient familiar”.

Acolliment familiar

L’acolliment familiar és una mesura de protecció que produïx la plena integració d’una persona menor d’edat amb una persona o nucli familiar, que, en assumir la seua guarda, adquirix l’obligació de vetlar per ella, tindre-la en la seua companyia, alimentar-la, educar-la i procurar-li una formació integral.

Amb la finalitat que l’acolliment es desenvolupe de manera satisfactòria s’oferixen una sèrie de suports tècnics i humans i una prestació econòmica per les despeses ocasionades per la cura i l’atenció del xiquet, xiqueta o adolescent acollit. La quantia d’estes prestacions varia segons el tipus d’acolliment del qual es tracte (urgència, en família extensa o educadora i especialitzat) i la seua duració.

Durant la reunió mantinguda este divendres amb les associacions també s’han abordat les qüestions que ha proposat la Conselleria per a modificar l’actual decret d’acolliment familiar i convertir-lo, amb el consens i les aportacions del sector, en un procés “més fàcil i menys burocràtic”.

Finalment, el secretari autonòmic ha reiterat l’”aposta” del nou Consell per les polítiques de família i la voluntat del departament que dirigix Susana Camarero de promoure l’acolliment familiar com “un recurs que oferix un futur a la infància i l’adolescència més vulnerable”.

A la reunió de treball organitzada han assistit les entitats d’acolliment familiar ACARONAR, AAAFEXACV, AVAF, GAIA, AFEVAC, FADES i XIQUETS.

Galeria d'imatges