Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
A Alacant

Turisme advoca per anticipar-se a les tendències que marca el mercat gastronòmic per a ser “més competitius”

29/04/2024
Turisme advoca per anticipar-se a les tendències que marca el mercat gastronòmic per a ser “més competitius”
  • El director general de Turisme assenyala que el repte és “seguir avançat en este sector i combinar creativitat i hospitalitat, amb innovació i producte ancorat a la terra”
  • José Manuel Camarero ha inaugurat les jornades sobre ‘Tendències gastronòmiques que marcaran el 2024’, organitzades per la Cambra de Comerç d’Alacant en col·laboració amb Turisme CV
  • La trobada ha reunit prop de 200 professionals del sector, amb xefs reconeguts com ara Pepe Rodríguez, Ricard Camarena i Susi Díaz

El director general de Turisme, José Manuel Camarero, ha advocat este dilluns per “avançar-se a les tendències que marca el mercat gastronòmic per a ser encara més competitius”.

Així ho ha declarat durant l’obertura de la jornada sobre ‘Tendències gastronòmiques que marcaran el 2024’, que ha reunit, al MARQ d’Alacant, prop de dos-centes persones del sector hostaler, interessades a conéixer les claus per a la cerca de l’equilibri en gastronomia entre la naturalesa, la sostenibilitat i l’evolució de la societat.

La trobada, organitzada per la Cambra de Comerç d’Alacant en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Exquisit Mediterrani, ha albergat una taula d’anàlisi amb la participació de xefs reconeguts de gran prestigi amb estreles Michelin, com ara Pepe Rodríguez, Ricard Camarena i Susi Díaz.

Durant la seua intervenció, el director general de Turisme ha volgut remarcar la professionalitat dels ponents d’esta jornada, que “permetran que comptem amb experiències i opinions de primer nivell, que sens dubte ens ajudaran a continuar avançant en el desenvolupament i la promoció de la gastronomia com a producte turístic de primer orde”.

En este context, José Manuel Camarero ha recordat també que des de “Turisme Comunitat Valenciana estem fent una aposta ferma pel producte gastronòmic com a atractiu turístic i com a element diferenciador de la nostra destinació”. Per això, ha reafirmat el seu compromís de reforçar la marca l’Exquisit Mediterrani, “amb la qual tenim previstes nombroses accions de promoció nacionals i internacionals al llarg de 2024”, hi ha afegit.

Així mateix, ha insistit en la necessitat d’apostar per l’educació, la professionalització i el reconeixement a este sector, “massa vegades injuriat sense arguments ni raons”, ha subratllat.

Reptes del sector: creativitat, innovació i producte

Camarero ha volgut posar l’accent que el repte al qual s’enfronta el sector implica “continuar avançant i posar-hi el millor de nosaltres, combinant la creativitat i el geni que tenim a escala gastronòmica a la Comunitat Valenciana, amb factors com ara l’hospitalitat, la innovació i el producte”.

Un producte que “necessàriament ha d’estar ancorat a la terra, ser de proximitat i de temporada, i que ens permeta definir-nos com a destinació de mar i d’interior”, ha apuntat.

El director general de Turisme ha afirmat que “el futur ens continuarà posant a prova”, fent referència a la sostenibilitat, el respecte pel producte autòcton i l’aplicació de la intel·ligència artificial. Per això, Camarero ha apel·lat a continuar treballant junts per a “enfrontar-nos a tot amb audàcia i responsabilitat compartida”.

L’obertura d’esta jornada ha comptat, a més, amb la participació del president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Bañó, que ha destacat el nou projecte de la província, l’Escola d’Alta Gastronomia, capitanejada per Paco Torreblanca.

Galeria d'imatges