Presidència

El Museu de les Ciències es convertix al maig en una gran fira científica escolar amb les finals dels concursos ‘Cristal·lització a l’escola’, ‘Acció pel clima’, ‘Reacciona!’ i ‘Desafío Robot’

29/04/2024
El Museu de les Ciències es convertix al maig en una gran fira científica escolar amb les finals dels concursos ‘Cristal·lització a l’escola’, ...
  • Més de 2.400 estudiants han participat en estos certàmens que tenen com a objectiu fomentar les vocacions científiques i reivindicar la investigació

El Museu de les Ciències es convertix en una gran fira científica escolar amb les finals dels concursos de ciència que ha convocat enguany i que se celebraran al maig. La primera cita serà el divendres 3 de maig amb la final de ‘Cristal·lització a l’escola’ i continuarà el divendres 10 de maig amb ‘Acció pel clima’, el divendres 17 de maig amb ‘Reacciona!’ i el divendres 31 de maig que serà la final de ‘Desafío Robot’.

Crear espectaculars cristalls, proposar les millors idees sostenibles, mostrar de manera creativa un procés químic o dissenyar un robot són els desafiaments científics que ha plantejat la Ciutat de les Arts i les Ciències a la comunitat escolar durant el curs. Més de 2.400 estudiants s’han sumat al repte i han participat en estos quatre concursos que tenen com a objectiu general promoure les vocacions científiques i reivindicar la investigació en camps com la cristal·lografia, la química, la protecció del medi ambient i la robòtica.

La Ciutat de les Arts i les Ciències, la Universitat Jaume I i el Museu de la Universitat de València d’Història Natural col·laboren per onzé any consecutiu en l’organització del concurs dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat als quals se’ls proposa fer experiments de creixement de cristalls en els seus centres escolars, que després presentaran al jurat en el Museu de les Ciències. La cita serà este divendres, 3 de maig, amb els 34 treballs finalistes.

En 2024 se celebra també la quarta edició del concurs ‘Acció pel clima’, dirigit a estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat o cicles de Formació Professional Bàsica i grau mitjà de tota Espanya que premia les millors idees per a la sostenibilitat del planeta. El certamen compta amb el patrocini de Reciclamás i Global Omnium. La final se celebrarà el divendres 10 de maig amb la participació de 448 estudiants en 112 equips.

Enguany es complix la tretzena edició del concurs ‘Reacciona!’ dut a terme en col·laboració amb la Secció Territorial de València de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ-VAL) per a destacar la importància de la química. El certamen es dirigix a estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional grau mitjà de tota Espanya, perquè presenten un material multimèdia que expose, de manera didàctica, creativa i original, algun procés químic. En 2024 s’han presentat 124 projectes i la final se celebrarà el divendres 17 de maig.

També s’ha convocat la dotzena edició del concurs ‘Desafío Robot’, dirigit a centres escolars de tercer cicle de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de tota Espanya per a participar en diferents proves en les quals competiran amb un robot dissenyat i programat per ells o amb un projecte que han desenvolupat al llarg de tot el curs. S’han presentat 117 projectes amb la participació de 558 estudiants.

 

Galeria d'imatges