Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Turisme gastronòmic

El director general de Turisme reitera “l’aposta ferma de la Generalitat pel producte gastronòmic com a atractiu turístic”

03/05/2024
El director general de Turisme reitera “l’aposta ferma de la Generalitat pel producte gastronòmic com a atractiu turístic”
  • José Manuel Camarero ha participat en l’obertura de la III Edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor

El director general de Turisme, José Manuel Camarero, ha reiterat “la ferma aposta de la Generalitat pel producte gastronòmic com a atractiu turístic i com a element diferenciador de la nostra destinació”. Per això, ha assenyalat que la intenció de Turisme Comunitat Valenciana “és reforçar la marca l’Exquisit Mediterrani”.

Així s’ha pronunciat José Manuel Camarero este divendres a Alcossebre, on ha participat en l’obertura de la III Edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor, juntament amb la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i l’alcalde del municipi, Francisco Juan.

En l’acte, el director general de Turisme ha recordat que “la gastronomia s’ha convertit en una experiència molt buscada pels turistes que ens visiten” i ha remarcat que “el 25 % dels turistes que arriben fins a la nostra destinació ho fan moguts pel producte gastronòmic, i, a més, el seu gasto mitjà supera un 30 % el d’altres segments”.

A més, ha insistit en la necessitat d’apostar per l’educació, la professionalització i el reconeixement en este sector, i ha assenyalat que des de Turisme “no ens cansarem de fer valdre este sector i de reiterar que la gastronomia ens fa més forts com a destinació”.

El Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor, organitzat per la Diputació de Castelló, celebra la tercera edició enguany al passeig marítim Tomás Vallés d’Alcossebre, els dies 3, 4 i 5 de maig.

Galeria d'imatges