Sanitat

Sanitat disposa del pla funcional per a l’ampliació de l’hospital d’Alcoi

03/05/2024
Sanitat disposa del pla funcional per a l’ampliació de l’hospital d’Alcoi
  • Es destinaran 11 milions d’euros a l’adequació de l’hospital i més de 8 milions d’euros a la del centre de salut de La Bassa
  • El conseller situa el Departament de Salut d’Alcoi com al millor en la gestió del programa de cribratge de càncer de mama

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat este divendres que la Conselleria disposa ja del pla funcional per a ampliar l’hospital d’Alcoi, que està pressupostat en onze milions d’euros, “per a adequar el centre hospitalari a les necessitats assistencials des del punt de vista  arquitectònic”.

Segons el titular de Sanitat, en este moment, “està pendent que l’Ajuntament atorgue la llicència d’edificabilitat” i ha confiat que “es resolga prompte”.

A més, Gómez s’ha referit a l’ampliació del centre de salut de La Bassa, el pressupost del qual ascendix a 8.300.000 euros, que es durà a terme en els pròxims quatre anys.

El conseller de Sanitat ha fet estes declaracions en el transcurs de la visita a l’hospital d’Alcoi, en què s’ha reunit amb els caps de servici i coordinadors d’equips d’Atenció Primària, junt amb el gerent, Alfredo Rizo, i la resta de l’equip  directiu del Departament de Salut d’Alcoi, que forma part de l’Agrupació Sanitària Interdepartamental (ASI) Alacant Centre.

Marciano Gómez ha agraït als professionals la labor realitzada en els últims mesos, en els quals “s’ha aconseguit des de l’estabilització de la Unitat d’Arrítmies fins a estar al dia amb les colonoscòpies del cribratge de càncer còlon, o ser el millor departament en el cribratge de mama, perquè quan es diagnostica una patologia de mama les pacients són vistes abans de huit setmanes”.

Així mateix, ha detallat que “la Conselleria de Sanitat està fent una inversió de 6 milions d’euros per a facilitar els elements de confort i d’accessibilitat dels ciutadans a alguns centres de salut del Departament, i s’estan duent a terme actuacions a l’hospital”. A més, es dotarà l’hospital d’un segon TAC i s’adquirirà la tecnologia necessària per a realitzar ecoendoscòpies.

Difícil cobertura

Pel que fa a les places de difícil cobertura, el conseller s’ha referit al marc normatiu que durant estos nou mesos s’ha desenvolupat des del seu departament.

En este sentit, Marciano Gómez ha explicat que “la definició de ‘departament de difícil cobertura’ no és una cosa estàtica, sinó que si n’hi ha un que està conjunturalment en una situació de difícil cobertura i aconseguim fidelitzar el personal mitjançant les normes que hem tret en 2024, passant així a una situació de normalitat, o viceversa, es podrà modificar”.

Falta de facultatius

Així mateix, el titular de Sanitat ha destacat que “davant d’una situació tangible de falta de facultatius, el que demanem al Ministeri és que flexibilitze els criteris d’acreditació d’unitats docents, perquè com més centres s’incorporen a la formació de residents, més metges hi haurà i es podrà solucionar millor el problema”.

Marciano Gómez s’ha referit finalment a la mesura de fidelització dels residents adoptada a la Comunitat Valenciana, que començarà a partir de l’any que ve, consistent a formalitzar contractes d’un a tres anys en funció de l’especialitat.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller de Sanitat, Marciano Gómez

Conseller Marciano Gómez

Conseller Marciano Gómez

Conseller Marciano Gómez