Medi Ambient, Infraestructures i Territori

La Generalitat posa en marxa el nou servici d’autobusos entre l’Alt Palància, Sagunt i València

03/05/2024
La Generalitat posa en marxa el nou servici d’autobusos entre l’Alt Palància, Sagunt i València
  • La consellera Pradas destaca que el Consell “aposta pel transport públic per a atendre més de 930.000 persones de 49 municipis”
  • La nova concessió opera des d’esta setmana amb un contracte per als pròxims deu anys i una inversió pròxima als 6 milions d’euros
  • Pradas visita les obres de millora de la CV-230 entre Alfondeguilla i la Vall d’Uixó, afectada per un despreniment de roques al desembre

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha posat en marxa esta setmana el nou servici d’autobusos per al transport de viatgers per carretera que connectarà la comarca de l’Alt Palància amb Sagunt i València. La concessió recentment adjudicada –la CV008– operarà durant deu anys i suposarà una inversió pròxima als 6 milions d’euros.

La consellera de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha comprovat a les localitats de Chóvar i Azuébar l’inici del servici. Durant la visita, Pradas ha destacat que la Generalitat “aposta pel transport públic per a atendre les més de 930.000 persones de 49 municipis entre les províncies de Castelló i València”. També hi ha afegit que “comptarà amb una dotació mínima de 7 autobusos, que realitzaran més de 500.000 quilòmetres anuals i 11.003 expedicions a l’any, és a dir unes 30 diàries”.

En este sentit, Pradas ha subratllat que, ara, “es garantixen connexions amb nodes de transport com l’estació ferroviària d’ADIF de Segorbe i l’estació d’autobusos de València, així com l’hospital de Sagunt”. Com a novetat, “es crea la línia 377 per a connectar les poblacions d’interior amb la platja de Canet d’en Berenguer en el període d’estiu”.

Segons ha explicat la consellera, “el servici de bus complix els estàndards de respecte al medi ambient i facilita la mobilitat, especialment dels ciutadans de les nostres comarques d’interior, perquè un bon sistema de transport és la millor garantia de la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans, amb independència del seu lloc de residència”.

A més, Salomé Pradas ha confirmat que els vehicles seran accessibles a persones de mobilitat reduïda “i incorporaran sistemes de geolocalització per a oferir informació en temps real de l’horari de pas en parada”.

El nou servici de transport públic tindrà un pressupost de prop de 582.000 euros anuals per a atendre la població d’Algimia de Almonacid, Almedíjar, Altura, Azuébar, Barracas, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Gaibiel, Geldo, Higueras, Jérica, Matet, Navajas, Pavías, Pina de Montalgrao, Puebla de Arenoso, Sacañet, Segorbe, Soneja, Sot de Ferrer, Teresa, Torás, El Toro, Vall de Almonacid, Villanueva de Viver, Viver, Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar de Palancia, Algímia d’Alfara, Benavites, Benifairó de les Valls, Estivella, Faura, Gilet, Petrés, Quart de les Valls, Quartell, Segart, Torres Torres, Fuente la Reina, Montán, Montanejos, Canet d’en Berenguer, Sagunt i València.

Millores a la CV-230

Posteriorment, la consellera ha visitat el tram de la CV-230, que el passat 28 de desembre es va veure afectat per un despreniment de roques. L’incident va posar de manifest la necessitat d’escometre millores en esta via propietat de la Generalitat que unix Soneja amb Xilxes passant per Azuébar, Alfondeguilla i la Vall d’Uixó.

D’esta manera, després de retirar les pedres caigudes, durant els últims mesos s’ha procedit a l’estabilització dels talussos en uns treballs que van obligar a tallar la circulació durant dos dies el mes d’abril passat per a concloure’ls.

No obstant això, la consellera també ha explicat que, a més dels treballs d’estabilització dels talussos, s’estan duent a terme altres actuacions per a millorar la CV-230, que formen part “del programa que el Consell de Carlos Mazón està duent a terme per a millorar les comunicacions en les zones de l’interior mitjançant les infraestructures adequades”.

Sobre este tema, la consellera ha explicat que també està previst habilitar un canvi de sentit en el punt quilomètric 14-350, per al qual es condicionarà l’antic traçat d’una corba molt tancada. També es donarà més continuïtat a les cunetes de seguretat entre els punts 16-170 i 17+000 per a minimitzar les conseqüències d’una eixida de la calçada, així com les interseccions amb diversos camins. Finalment, també cal destacar la millora de la connexió del denominat “camí de la Vall” amb la CV-230, un punt en el qual, actualment, es produïx amb les pluges un important arrossegament de terres a la calçada de la carretera. Totes estes actuacions han suposat una inversió de 425.000 euros.

Salomé Pradas ha subratllat que estes actuacions “ens ajuden a vertebrar el territori i són una clara aposta d’este Consell per dotar d’unes infraestructures i uns servicis adequats les nostres comarques d’interior”. En este sentit, ha mostrat el compromís del Consell “perquè les comarques de l’interior tinguen els mateixos servicis i oportunitats que la resta de la Comunitat Valenciana”.

Galeria d'imatges